Jobb vid köksön

Vid lunchen kom ljuset – jag satt och jobbade vid köksön med krokig rygg hela dagen.

Kaffe på kaffe. Mail betades av och min lista blev kortare och kortare.

Jag tänker mycket på resan just nu. Livsresan alltså. På lördag passerar ännu en födelsedag och jag känner av hela mitt hjärta att jag vill gå dit min lust tar mig.
Kanske bjuder jag på hämtpizza sa jag och mellanbror höjde på ögonbrynen och fnissade – “det låter inte likt dig alls – lite lat va…?”
Men så kom vi båda överens om att förändringarnas tid är här – man behöver inte alls göra som man innan gjort. Det går att ändra sig och byta väg för enkelhetens skull. För att det är lite lättare att bära utan massa tungt bagage.

Skissar. Skalar ner. Skalar upp.

Ska bli roligt att dela med mig av vad jag skissar på.

Kanske då körsbären slår ut här i köket.
Önskar er en fin start på veckan.

Mimosa, sol och hantverk

18.46 kände jag mig helt klar med denna söndag och redo för sängen. Men då har jag dock varit uppe sedan 05 och fyllt dagen med serien Alifat, promenader, bad, pussel & mysigt häng med de bästa.

Jag fotade mig i den här fina ärmlösa blusen också.

Vilket hantverk! Ångrar så att jag inte också köpte ett nattlinne…

Fina detaljer i ryggen.

Pussel med 1000 bitar på gång. Vi har spelat  mycket kort och ritat under semestern och vi vill fortsätta dessa goda vanor här hemma. Lägga bort telefonen och umgås kring något pyssligt.

Här ser du en liten glimt av tapeten jag satt upp i hallen förresten. Mönstret ska lanseras i dagarna och i slutet av veckan ska jag visa er hur bra det blev.

Så himla härligt att vara hemma igen och att vardagen kickar igång. Har längtat.
Var snabb på att ta ner alla julstjärnor och fixa våriga blommor från torget direkt då vi kom hem. Men nu undrar jag lite vart de här har odlats. Läste precis  Mokkasins senaste inlägg om snittblommor i vintertid och blev påmind om att jag helst inte ska köpa detta.
Tycker det var så himla bra och tänkvärt så klicka dig in för att läsa du också.

Visste du det här?

Nu sitter jag på ett tåg som rullar in i Varberg inom någon timme. Så fint att komma hem till en solig svensk västkust.
Knäppte några foton hos The Kip för deras miljöer inspirerade verkligen massor. Vad tycker ni?

Mycket tankar kring årets trädgårdssäsong.

Funderar på att bygga mig en liknande dagbädd. Och så vackert med lamporna.

Torkade buketter hängande från taket och gröna flaskor som speglar sig i solljuset.

Att skapa olika små rum och umgängesytor i utemiljöerna är både klokt och fint.

I många miljöer inreds det med snäckor och jag har själva varit runt och tittat efter stora vackra skal att ta med mig hem. Tycker det är väldigt vackert. Men så fick jag och några bloggkollegor ett mail som fick mig att fundera en extra vända.
Informationen hade jag ingen kunskap kring innan och jag kan tänka mig att jag inte är ensam i detta.
Så därför delar jag det här på bloggen också.

“Jag har reagerat på en sak på sistone som jag ville göra er varse om. Jag har sett att det på bland annat era bloggar har förekommit inlägg om snäckor som ni köpt eller vill köpa och tycker är vackra. Jag förstår er till allra högsta grad, men jag vill informera er om skadligheten i att normalisera konsumtion av snäckor och liknande. Vi på WWF uppmanar alla som reser att undvika att köpa snäckor, plocka med sig snäckor och allmänt uppmuntra till att snäckor hamnar någon annanstans än i naturen. För det första så är snäckor, hur döda de än må verka när de ligger på stranden i ibland faktiskt levande och även viktiga levnadsplatser för andra arter som är viktiga för ekosystemen. Dessutom pågår en handel med snäckor som riskerar vissa arters utrotning, och även rubbning av de känsliga ekosystemen kring korallrev som redan idag är satta under stor press. Det är också därför handel med vissa snäckor är internationellt förbjudna i vissa fall, och att det kan vara straffbart att införa de i Sverige och EU. För att kunna få sälja en snäcka behövs certifikat, något som sällan finns.”

Tack för info! Detta ska jag tänka på i framtiden.
Sofia Wood skrev också så bra om det häromdagen.

Detta inspirerar mig

Kikar lite på vad jag sparat ner i min inspomapp på Instagram och noterar att kulörerna är tusan i mej helt otroligt vackra ihop. Det brända möter det gyllene och gifter sig med det kalla blå. Detta är jag 2020.*

Vi kikar lite på vilka bilder som fångat mig tycker jag.

@danica.gim – några vackra och kloka ord som får sjunka in.

@permillion – är en ny bekantskap i den här digitala världen. Det var @poppyloveyou som tipsade, tack!! Blev så himla sugen på att börja fixa i min trädgård och torka mer blommor då jag såg detta foto.

@hemplybalance – så fina goals för vårt badrum jag ska fixa med nu i februari.

@idaklamborn – Remember this when in doubt.

@shopdoen – jag pinnar mycket härifrån. Allt med detta är så vackert, kroppsspråket, kläderna, den vackra färgen på väggen, krukorna som står så tätt, soffan, hänget i örat…

@shopdoen –

“This morning
the beautiful white heron
was floating along above the water
and then into the sky of this
the one world
we all belong to
where everything
sooner or later
is a part of everything else
which thought made me feel
for a little while
quite beautiful myself.”
– Poem of the One World, Mary Oliver

@schulverket – jag älskar verkligen allt Fanny gör och drömmer om att våra vägar korsas en dag. Älskar tonerna och formerna. Hon har förresten en give away på Instagram just nu – tips!

@ronjohansson – uttrycket och färgerna här. Pinnar väldigt mycket surfbilder. Kanske att jag ska börja fota mer av detta i framtiden.

@shopdoen – eller så kanske jag ska börja måla något så här drömmigt. Skam den som ger sig och drömmar är bra att ha. Vallmon på den patinerade väggen och den lugna stunden med en bok. Men framför allt färgerna ihop. Mums!

En glimt från semestern

På elfte dagen plockade jag upp kameran för första gången. Då morgonljuset strilade  in genom fönstersmygarna och la en dimridå genom myggnätet.

Vi gör inte så mycket under semestern. Äter gott, sover och läser. Surfar och snorklar. Mycket kortspel – kotte eller skitgubbe.
Vi hänger lite med våra vänner som bor här på ön, besöker templet med rökelse och blommor, smyger runt i en vilande vacker trädgård bland skrikande apor och spindelnät och lägger oss nio om kvällarna.

Jag går upp sex – älskar de tidiga morgnarna och morgonljuset. Den lilla svalkan morgontimmarna på dygnet ger och den ensamma koppen kaffe.

Jag har funderat mycket på om jag ska blogga om semestern och till slut landade jag i att ett litet avtryck på bloggen ska den få lämna.

På torsdag lämnar vi  för att åka hem till vårt kära Varberg igen. Vi har det fantastiskt men samtidigt längtar jag efter vardag och de vi har där hemma.

Jag har letat och letat efter en sådan här snäcka. Håll tummarna för att jag får med mig en som minne hem.

Är proppfull med ny inspiration och mycket tankar kring inredning och fotokonst.

Längtar efter vår Boris.

Och funderar på hur jag ska kunna svänga ihop en liknande frukost där hemma…

Hoppas ni har mjuka dagar och att det nya året har gett er en bra start.