Knäckebrödets dag 19 februari – Tips på topping

Betalt samarbete med Wasa 

Visste du att det finns en knäckebrödsakademi som varje år röstar fram Årets knäckebröd?
Detta äger rum 19 februari, på Knäckebrödets dag och det är inga mindre än bland annat Benny Andersson och Marie Ledin som sitter med i akademin.

Jag är, som ni alla säkert redan vet, beroende av knäckebröd och äter det dagarna igenom. Ibland lyxar jag till det med godsaker på men oftast äter jag det med smör och ost bara. Eller bara smör.
Knäckebröd har jag ätit genom hela livet och föredrar det framför det mjuka.
& när jag var barn då bröt min mamma ner knäckebrödet i filen och serverade det till frukost.

En favorit hemma i skafferiet är “Din Glädje”, som blev utröstat till Årets bröd 2019, den har smak av fänkål. anis och havssalt. En annan going är knäckebrödet med chia på, också från Wasa.

Tänkte tipsa om lite olika toppingar på brödet.
Här har jag brett rikligt med färskost på båda och sedan lagt ägg, majonäs och tångrom på den ena, den andra fick en krispig liten sallad på sig – jag hyvlade fänkål, rödlök och äpple, skvätte över lite citron och klippte ner dill. Otroligt gott!

Fint också ju! Har du något favoritpålägg?

Har jag bråttom så är färskost, en god olja och chiliflakes en klassiker här hemma också.

Två dagar kvar till Knäckebrödets dag nu alltså – se till att bunkra upp med dina favoriter i skafferiet och fira ordentligt med en god macka!

Lämna ett svar till Lotta Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Knäckebrödets dag 19 februari – Tips på topping

  1. Ja det vore bra trist utan knaprigt knäckebröd!Havreknäcke,falurut,havssalt o sesam,hemgjort fröknäcke….finns minst ett för varje tillfälle….en del hör tom pizza på har lagt läst…..👍