Råsaft av vindruvor

Kära måndag. Tack för dig.
Det är som att jag får en ny start och en ny chans till att göra allt lite bättre. Gör listor, dricker kombucha och bokar upp träningspass.

Har inte mycket att säga men ville visa status i min trädgård just nu. Så gott som vinterstädad och några lökar har fått åka ner i jorden här i lådorna.

Så fint med löven och det lilla istäcket.

Och mina kära vindruvor som väntar på att få tas om hand.

Vi har plockat in en hel del och ätit men det får nog bli lite råsaft av resten. Just nu, när nätterna börjar bli kyligare så är druvornas smak som bäst har jag hört. Har läst att man kan använda antingen en potatispress eller pressa druvorna med en gaffel i en nätsil av metall.

Det var det hela. Nu ska jag krypa till sängs – har en lång och spännande dag framför mig imorgon så häng gärna med via storys på Instagram.

Önskar er en fin vecka!

 

Lämna ett svar till Kristin Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Råsaft av vindruvor

  1. Ett tips är att göra druvgelé! Det är fantastiskt gott till vilt och grytor i allmänhet. Att de blivit frostnupna då är till och med en fördel. Som med rönnbär, pektinet högre. De dyraste sauternesvinerna är eiswein som just görs då druvorna fått sin första köldknäpp!