There is a blessing in the storm

storm_varberg_krickelin-2206

Två ensamma surfare i vattnet vid Kåsa. Vi har en storm som rider Varberg och jag var tvungen att ta mig ner till havets skådespel. Jag cyklade längs strandpromenaden och insåg ganska snabbt att det var klokt att leda cykeln mot vinden för jag kom knappast framåt..

storm_varberg_krickelin-2211  storm_varberg_krickelin-2228

Sedan fick jag passa på vågorna. Mannen som gick framför mig fick en rejäl dusch och jag var nog egentligen inte rustad för stormväder med den stackars kameran nertryckt i är Fjällrävenväska, tunna vantar och mössa som envisades att blåsa av…

storm_varberg_krickelin-2233

Men se. Solen tryckte sig fram och helt plötsligt kändes det som om hjärtat skulle explodera av vackerheten och mäktigheten fick ögonen att vattnas.

storm_varberg_krickelin-2240

Det är den andra dagen på ett nytt år och jag inser att jag har höga förväntningar på mig själv. Inte över vad jag ska prestera. Mest på hur jag ska kunna sänka axlarna och vara nöjd med mig själv faktiskt… lyfta blicken, uppskatta och förvalta det jag har.

storm_varberg_krickelin-

Solen ligger lågt idag och strålarna letar sig in på kontoret där jag sitter.  Jag bygger upp en ny hemsida, äter croissant och lyssnar våldsamt på Birdy. Lite trött i ögat är jag nog allt.

storm_varberg_krickelin-2251 storm_varberg_krickelin-2253 storm_varberg_krickelin-2255

Alla städer är värda att få ha sitt egna Kustbageriet.  Inte sant? Jag cyklade förbi och köpte levain till kvällens jordärtskocksoppa.

storm_varberg_krickelin-2265storm_varberg_krickelin-2278   storm_varberg_krickelin-2281storm_varberg_krickelin-2222

Stormens namn är Svea och hon viner ovanför min skorsten. Det är den andra dagen på ett nytt år och det har hunnit bli skymning,  jag sitter fortfarande framför knastrande brasa  och kaffet har svalnat. Jag bygger upp mig själv digitalt och fyller på med  det bästa jag har. Snart fylls huset med familj, bastun är redan varm, jag kan nästan känna doften av popcorn och filmerna är redan utvalda. fin fredag till dig. Hoppas den är lika givande som min.