åtta. om mig

För ett tag sedan blev jag utmanad av Nanna och Queen of kammebornia att berätta åtta saker om mig själv. Och här är de.

Jag har Charlotta som tredje namn och var väldigt fäst vid min farmor. Hon hade lockigt brunt hår, skrynkliga varma händer och älskade blommor precis lika mycket som jag. Förra året grät jag tills det värkte i bröstet när grannen hade sågat ner sin stora schersminbuske som sträckte sig över mitt växthus. Konstigt, jag står liksom pall för det mesta men bryter ihop på grund av en buske. Liksom hård och kall fast så skör på samma gång. Kanske precis så som jag vill vara, nu när jag tänker efter…

Jag flyttade in i en rökig liten etta tillsammans med en man som slog mig och en katt som hette Tuff när jag var sexton år.

Ibland tänker jag att jag vill se på mig själv så som min man gör. Det är något glansigt vackert i hans blick när den möter min och han tror alltid det bästa om mig, verkar det som. Att jag liksom kan klara allt. Jag avskyr tonårsbråk och jag tycker om att dammsuga.

Det var de åtta. Och om min kära vän Kollijox vill anta utmaningen så skulle det vara sjukt kul. Hon är förresten i Hong Kong och trendspanar just nu… ibland kan man ju ha det riktigt tungt på jobbet liksom…