De paddlade SUP mitt i vintern för Musikhjälpen

Det är mycket som händer i min hemstad Varberg och det är alltid någon som driver något skoj projekt helhjärtat. Många har  engagerat sig i Musikhjälpen och samlar in pengar för ändamålet – Barn är inte till salu.

Igår samlades vi upp i Apelviken på förmiddagen för att paddla från Apelviken till Kallbadhuset. Eller jag var inte med, det var min man som antagit utmaningen. Kan det vara 3 km kanske och så får man lägga på lite då de rundade några kobbar på vägen. Alla deltagare swishade en peng till bössan på Musikhjälpen.

Vinterdräkter på och mössa. Här är peppen hög. Jag tror det var 2 eller 3 grader i vattnet.

Sådarja, Nu hade de samlat ihop hela gänget på tjugo personer och steg ner i vattnet.

Kyligt! Men tur med vädret dock. Det är riktigt svårt att hålla balansen och ta sig fram när det går högre vågor än så här.

Nästan helt stilla faktiskt. Solen sprack dessutom igenom den dramatiska himlen och det var en fröjd att följa detta på håll. Ångrar lite att jag inte var med.

Vi tog bilen till Ankaret på strandpromenaden och då hade gänget kommit lite mer än halvvägs och någon hade till och med trillat i på vägen. Burr!

Vi tog oss sedan snabbt till Kallbadhuset med ett kvickt stop på Kustbageriet först. Var ju tvungna att få lite gott i magen. Deras saffransnurra lämnar ingen besviken. Så goda!

Döm om vår förvåning när en man på stranden böt om till badbyxor, badmössa och pulsband runt bröstet. Han gick ner till vattnet med simfötter i handen.
Dottern berättade att han skulle simma ut och möta de som paddlar. Om du kikar noggrant så ser du de första två som rundat piren och satte kurs mot stranden.

Hela gänget samlat! Glada och nöjda efter en mycket vacker och trevlig upplevelse tillsammans.

Mitt ibland dem ser du simmaren. Han var nog i över tjugo minuter tror jag…

Igor var framme och kramade om deltagarna och gav high five innan de skulle springa upp i våtdräkt mot glasburen på torget för en kort intervju..

Fattar inte hur kroppen klarar av att bli så nedkyld under så lång stund. Galet!
Det visade sig att den här mannen var ordförande i Varbergs livräddningssällskap och tävlade i kalla simturer. Han hade redan varit ute och simmat 400 meter  samma morgon. Wow!

Jag mötte upp Lisa senare på dagen och doppade mig i havet medan snön yrde i luften i den vackra byggnaden bakom här, Men vi värmde upp oss i bastun före.

Önskar dig en riktigt fin 3e Advent.

Lämnar dig med den här galet roliga och märkliga youtubeklippet från Kallbadhuset.