vinterfredag

Snön virvlar runt knutarna på huset och jag sitter uppkrupen på kontorsstol med både raggsockar för varmare tår och filt runt axlarna. Utanför fönstret  sitter sju vinterfåglar i trädet och kikar in på mig. Och jag behövde verkligen ljuset och dess vita täcke som omfamnat det sista.

Sug efter vår och sommar har jag dock alltid och blommor är inhandlade. Inspirerad av Amelia så kunde jag inte låta bli att dokumentera och fylla i min mapp på Pinterest. Helt ny där, kom gärna och besök mig.

Januari är min bakmånad och lillebror och jag snodde ihop syltkakor innan vi fyllde magarna med mannagrynsgröt och knäckemackor till kvällsmat igår.

Jag hade i för sig tänkt träna men är man ensam med tre ungar så gör man inget annat än att plocka fram mat, rätta läxor, borsta tänder, diska och lyssna uppmärksamt på vad de olika karaktärerna i tv-spelet gör och säger. När klockan slog tio så var Yoga det sista jag tänkte på ska jag säga…

Men. Jag har cyklat med frysta växlar till dagis och skola med cykelkärra bakpå i ruggigt snöoväder, sedan cyklade jag och min stora till tandläkaren och då ramlade hans pedal av så vi fick gå hem. Dagens träning är alltså avklarad…

Jag tänkte jag skulle dela med mig av mina vinterrutiner. Jag är inte så mycket för att köpa hudvårdsprodukter. Både trist och dyrt, tycker jag och glor mest på förpackningar och doftar mig till det jag ska ha. Men. Vintern gör mig ruggigt torr och så här gör jag.

  • Jag tappar upp ett hett fotbad med ingefära, limeskivor, citron, citrongräs och lite olja i. Sedan smörjer jag med Bivaxsalva och drar på tjocka sockar.
  • Jag skrubbar mig med morgonens kaffesump någon gång då och då och smörjer in mig med fikondoft från & Other Stories.
  • I ansiktet tar jag Lilla Brukets med bergamott och morot. Läppar och armbågar får bivaxsalva. 

På morgonen tog jag emot ett mail från en vän:

Här har du en playlist som passar ditt nya hår 😉 

Vinter.

Tack!