Jag tänkte visa lite av vårt nya kök. Vi renoverade i våras och slängde ut vårt gamla med svartmålade luckor. 
Jag tänkte mig ett 70-talskök och letade överallt efter smaragdgröna kakelplattor och luckor som skulle påminna om teak. Men nej, vi tänkte om och valde björk. Mest för att det kändes som  något nytt och fräscht och inte var uttjatat i varje inredningstidning. Till det valde vi kakel från Marrakesh design. Kaklet Jazz, som jag tycker känns lite skandinaviskt tillsammans med björkluckorna. I taket satte vi in gammal butiksbelysning som vi fick av en god vän. Mitt i köket har vi en stor köksö björk som också håller en del förvaring under. 

På vitrinskåpet står en av alla samlingar med keramik eller porslin.

Just nu gillar jag gröna vaser och ljusstakar i den här stilen. Är det Uppsala Ekeby eller Gefle kanske…?

Vi beställde en hel rostfri bänk som är djupare än standardmåttet. Och vi ångrar oss inte en enda dag. Diskhon är också större, vilket är väldigt bra när man vill få undan disk snabbt.

De här rundade uttagen insisterade min man på att vi skulle ha. Så fick det bli då, naturligtvis.  De passar in bra, tycker jag.

Alla vitvaror kommer från smeg.

På kylskåp och skafferi valde vi att sätta upp Knoppar från Muto. De heter Dots och finns i olika färger.
På kortväggen bredvid hängde vi upp en stringhylla i björk som fungerar som liten arbetsplats i köket med dockningsstationer för iPad och iPhones. Där har jag också porslinssamlingar…
Klockan köpte jag på loppis och målade gul.

Golvet är ett Marmoleum som min man klickade dit på en dag.

Tavlan som fått hedersplatsen är ett foto på vår yngsta och mig i mitt växthus. 


Och så gjorde vi. 


Önskar er bästa dagen. Själv ska jag cykla till jobbet. Men först måste jag leta i alla skåp och lådor efter lussekläder. Det är ju den 13e imorgon…

Kommentarer till “

 1. Så otroligt fint snyggt och lite annorlunda än mycket annat man ser. Älskar kaklet från marskesh!
  Ser fram emot att följa nya krickelin. Kram o ha en fin kväll
  Nanna/såfintjagvill

 2. Jag hade bestämt mig för att skriva tack och svara var och en men nu rusar verkligen tiden och jag måste iväg… måste bli bättre på det här, kommentarerna är ju verkligen russinen i kakan när man bloggar och jag är så otroligt tacksam över att ni tar er tid att skriva till mig. Hurra för er!!

 3. Så fint och åh vad jag vill ha nytt kök. Fruktansvärt trött på vårt slita ekkök från 94. Sen vill jag ha ett lapptäcke av olika marrakesh på golvet i rummet som ska bli badrum där uppe och åh vad jag vill ha det NU. Fotot på er är väldigt fint det också! God Lucia på dig!

 4. tycker verkligen om erat kök. särskilt det marockanska..och allt ser så fräscht ut. och andas vår, ja det gör det…tycker om..och håret ditt ser ljuvligt ut ***

  kramar Lycke

 5. tack för titten, så trevligt det var och så fint ni har det! extra mycket gillar jag Muto-knopparna och den lilla string-arbets-/förvaringsplatsen!

 6. Gillar ert kök tokmycket! Vi har ett kök med björkluckor idag men jag vill ha vitt. Släta luckor framförallt…. 😉 Kaklet är såå fint!

 7. Ni har det så fint! Just i detta nu lägger vi in samma golv, gillar det massor redan. En Muto hat också flyttat in, fast i annan färg. Roligt att man gillar samma saker men att det ändå ser helt annorlunda ut. Du inspirerar!
  Sofi

 8. Krickelin. Min fina favorit. Du får vara var du vill och hur som helst, jag är bara glad att du stannar kvar. att du är här. och delar med dig, för det gör du så förbannat bra. Kram och Lycka till med det nya, det ser så himlens fint ut här inne! Kram!

 9. Så himla fint trots att jag egentligen inte alls gillar varken björk eller marakesh. Grymt!
  Blir dock mycket nyfiken på att se stringhyllan och porslinssamlingarna.

Kommentarer stängda