juice__Kristin__Lagerqvist-0016

Varje dag dricker jag ungefär en liter varmt vatten med mynta i. Lugnande för magen och gott. Den sprider sig lätt i trädgården så jag har massor av små gröna blad att plocka av.

juice__Kristin__Lagerqvist-0010

Och jag kan använda den i mina juicer också. Just nu dignar ju var och varannan trädgård av äpplen och päron så det är perfekt att trycka ner i juicen ihop med mynta och annat gott. Jag samlade ihop mina favoriter och pressade denna morgon.

juice__Kristin__Lagerqvist-9988

Först ut är denna med rödbeta, gurka , citron, tomat och äpple. Frisk och god med massor av vitaminer!
Rödbetan är full av nitrat och fungerar som ett superämne som förser musklerna med mer syre. Dessutom sänker rödbetan blodtrycket och innehåller mycket fibrer samt vitaminer är andra fördelar.
Jag pressar allt detta i en juicecentrifug.

juice__Kristin__Lagerqvist-9992

Den här brukar jag göra ofta just nu. Basen är äpple, gurka och mynta. Ibland pressar jag i lite mango om barnen också vill ha ett glas. Efter jag hällt upp glasen åt barnen så pressar jag i lite mer äpple blandat med mynta, chili och ingefära.
Chilin är nyttig och det har visat sig att den kan öka ämnesomsättningen. Vill du slippa massa antioxidanttillskott, C-vitamintillskott och dyra fettförbränningspreparat och samtidigt äta godare så är chilifrukter av olika slag perfekt.

juice__Kristin__Lagerqvist-9995

Jag har också pressat sötpotatis, selleri, citron och massa päron. Gott! Jag pressar med skal, stjälkar  och hela alltet. (inte citronskal dock och jag tar inte en hel sötpotatis, bara en tredjedel)

Selleri är bra för den balanserar blodtryck och stimulerar matsmältningen, motverkar inflammationer och innehåller ämnen som skyddar hjärnan och ­nervsystemet. Ger B- och C-vitamin.

juice__Kristin__Lagerqvist-9997

Den godaste smoothien just nu då. Jo, jag mixar banan, mango, avocado, grönkål och soyamjölk. Eventuellt tillsätter jag en skvätt vatten också. Mango har jag alltid i frysen. Lyxigt att ha färsk också såklart men de i butik är ju oftast för omogna när man väl ska använda dem.. Bra för att tillsätta sötma om man inte vill ta honung då såklart.

juice__Kristin__Lagerqvist-0015

Sådär! Nu har jag hela kylskåpet fullt av juicer att dricka av under dagen.

Nästa projekt är att lämna iväg mina äpplen till ett musteri här i Varberg och baka äppelkaka till helgens marknad på barnens skola.