årets sista solnedgång

Kanske lite vaksam och skraj inför det nya året. En ledighet som sveper sig runt härjat hjärta och lämnar en slags dimma i tankarna. Alla viktigheter som egentligen inte är viktiga alls plötsligt och en röst som följer mig genom husets rum. Höjer blicken lite inför det nya och hoppas den är klar ett tag så jag kan få ett fast grepp. Och kanske är det mina febertankar som smattras ner på tangentbordet på sen fredag. med snorpapper och halvätna karameller i koftans ficka. Birdy sjunger och sängen kallar efter mig.

Den sista varma solnedgången innan julafton fångade vi skogen runt hörnet. Och jag undrar just om kylan når oss på västkusten denna vinter.

Jag längtar som vanligt efter salta bad och äventyr. Och jag har några planerat för 2014. Både bad och äventyr. Mer om det en annan dag. Nu ska jag läsa “Valarnas sång” med Wally Lamb och dricka upp mitt varma citronvatten med ingefära i.