Igår var jag hos My Feldt och fotade henne för Family Living. Temat var jul och vi kämpade med jylpyntet och att få ihop en tjusig omslagsbild till magasinet med glada barn och strålande mamma. Det var tufft efter skola och jobb en måndag men alla kämpade verkligen så gott de kunde och vi fick ihop en skön serie foton.

Med mig hem fick jag My’s fina emaljmuggar att dricka morgonkaffet ur. Hon har gjort illustrationerna själv – hon är verkligen en multibegåvad kvinna.

Jag började dagen ute i trädgården med kaffe och sekatör då barnen gått till skolan. Så vacker tisdag med strålande sol och ljummen vind.
Vi peakade med 25 grader här på västkusten.

Jag satte mig också ner och gjorde en lång lista med allt jag skulle göra. Inlämningar, fotograferingar, texter och annat smått och gott.

Mitt under arbetsdagen blev jag dock fast i gamla bilder från 2010. Då vår Igor föddes 16 dagar senare än beräknat. Det var en varm junidag och kvällen innan hade vi varit gäster på ett bröllop. Så fint att kika tillbaka på hur det var och vara tacksam över vart man är idag.

En stund på Damernas, slumrandes på en handduk bland strandvass och klippor hann jag också med under arbetsdagen. Återhämtning är  viktigt och behöver i princip schemaläggas om man är en sådan som lätt gasar på lite för fort.

En slurk kaffe till på eftermiddagen.

Nu har jag nattat barn i en evighet och ska nu natta mig själv. Imorgon ska jag vara flitig och effektiv och göra mina inlämningar. Promise.
Nästa gång jag bloggar är det kanske om veckorna då jag födde Igor.

Andra bloggämnen på gång:

– jämlika relationer
– The Norrmans
-viktigt- bråttomprincipen
– npf
– zero waste
– mina favoriter

Vad tycker ni förresten om att jag inte bloggar varje dag längre? Är det någon som saknar de dagliga inläggen?
Någon som uppskattar de lite längre med mer tankar bakom? Eller hur tänker ni?

Kommentarer till “Återhämtning bör finnas i arbetschemat

 1. Inlägg varje dag är fint ändå, men all respekt om du inte orkar/har lust.
  Ja du, kvinnor och förlossning. Det sägs (kanske främst bland kvinnor som inte har barn) att man inte ska ta upp ämnet förlossning, för då kan mammor inte sluta prata om det…. Har inte barn, men kan redogöra exakt mina kompisars samtliga förlossningar, då jag hört dom om och om igen… Är ju nåt starkt och mäktigt, men lite märkligt behov att prata, och gärna jämföra, om och om igen.

  1. haha, ja, precis!! Känner så också! Du satte fingret på det. 🙂 Men som någon annan skrev – det finns uppenbarligen ett behov av att bearbeta förlossningen. kram, K

 2. Hej Kristin! Vad fint att dela med sig av födseln av sitt barn. Fina bilder. Jag tycker att mammor med ett nyfött barn alltid har en väldigt speciell blick.

  Inlägg varje dag … det är klart det är kul för oss läsare, men samtidigt kan jag tycka det är ganska orimligt. Att klämma ur sig bra bilder, bra text och innehåll varje dag. Stressande! Inte nödvändigt tycker jag.

  Ha en fortsatt fin höst men härliga havsdopp!
  /Malin

 3. Jag instämmer vad många redan har skrivit, du ska skriva när du har inspiration, tid och ork. En ytterligare aspekt, som jag tycker är väldigt viktig, är att våga sakta ner, att du, genom att inte blogga varje dag visar att det inte alltid är så bråttom och att det finns viktigare saker i världen än snabba inlägg. Att du med en av de största bloggarna i Sverige faktiskt saktar ner. Vi behöver inte 2 inlägg om dagen. Jag tycker mej se att Frida på Trendenser gör likadant. Heja!

  Äsch jag har svårt att formulera mej, jag hoppas du förstår hur jag menar. Jag har själv utbrändhet 1,5 ggr i bagaget (den halva gången hann jag stoppa upp innan) och ser som en viktig uppgift framför allt för mina barn att skapa ramar och rimlighet i det konstanta surret, där inlägg görs jämt, man kan alltid handla, alltid se det man vill på play o s v. Kram och tack för allt du delar med dej!

 4. I now value more each of your posts Kristin and I look forward to them. Surely I am not objective about this because I do not publish already daily on my own blog. Now I value more my well-being and physical and mental health, so I can then transmit to others the best of me and I think that is the process in which you are also, I imagine

 5. Du ska blogga när du orkar och har inspiration. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade dina inlägg 🙂

 6. Jag uppskattar dina olika inlägg, både mer tankeväckande och ren inspiration. jag ser självklart hellre att du bloggar så ofta du har inspiration, ork och tid till än att bara göra inlägg av “måste”. Jag är övertygad om att tid till återhämtning och eftertanke ger bättre resultat i slutändan ❤️

 7. Spännande, kommande inlägg! Ser alltid fram emot att titta in hos dig, har det inte kommit något nytt, scrollar jag ofta bakåt, läser om mer noga, eller så. Men jag är ju så förtjust i dina bilder, så tittar ofta på gamla inlägg för inspiration! Alltså, blogga när du har tid och lust, var det jag egentligen ville säga 😉 Kram

 8. Ser fram emot ditt inlägg om Npf. Har två barn med ASD och lär mig nya saker varje dag om hur det funkar. För dem och i relation till skolan och samhället. Mycket kärlek är det!
  Skriv dina inlägg som det passar dig bäst. Då blir det bra. Och vi alla läser, njuter av kloka tankar och funderar vidare. Tack för det! 🙂

 9. Tycker om allt du gör, avsett om det är snabbt eller långt. Men tycker framförallt att du ska göra det du vill i den takt du hinner och känner inspiration till. Jag kommer kika in här oavsett 🙂

 10. Otvunget är bäst! Jag tror inte det handlar om ofta eller sällan, utan mer om “det här vill jag dela med mig av” . Jag tycker att din blogg blev guldgnistrande när du blev din egen bloggsida! Den är så himla fin, inspirerande, rolig, viktig och underhållande! Låt din frihet och lust bestämma när du ska uppdatera bloggen!

 11. Tycker om alla dina typer av inlägg, snabba som långa. Jag är inne hos dig när jag hinner och får så mycket inspiration av dina bilder. Om jag redan sett ditt senaste inlägg så går jag lite bak och kollar gammalt. Ha en fin vecka.

 12. Jag tänker att det som passar dig bäst är det viktiga i frågan. Visst kan jag sakna att få en ny dos varje dag, men inte om det är på din bekostnad. Älskar din blogg oavsett om det kommer inlägg dagligen eller veckovis. 🙂

 13. Hej!
  Saknar definitivt de dagliga inläggen😊 Här inne hos dig finner jag alltid så mycket inspiration så har nästan blivit lite beroende av allt det fina, inspirerande och djupa som du så fint delar med dig av.
  Ha en riktigt fin höstdag!

 14. Jag gillar färre men fylligare inlägg. Dels för att jag själv sällan hinner läsa alla bloggar jag tillför att det uppdateras i rasande fart, dels för att det känns finare att veta att den som bloggar har tid att ge lite mer än det vardagliga. Och så främjar jag verkligen det här med att sakta ner i livet. Är totalt usel på det själv, men tror jag kan smittas. 🙂

 15. Jag gillar dina inlägg oavsett hur ofta eller sällan de kommer 🙂 Alltid lika bra!

  Men måste bara fråga, som mamma till en 2-åring, nattar man dem fortfarande när de är så stora som dina?? Nånstans har jag tänkt att de liksom börjar natta sig själva :S

  Jag vill förresten även läsa om ert bröllop!! Avstod att rösta på Instagram pga kunde inte välja hehe

  1. Hej Maya, kunde inte låta bli att svara. ^_^ Har en treåring och det nattas absolut prick varje kväll! Kvällsrutinen med tandborstning, se till att det kissas och tvättas händer t ex klarar hon inte själv. Sedan är det mycket trygghet när vi läser saga och sjunger en sång. Minns att min pappa läste för mig i sängen ända tills jag började läsa själv. Det var den bästa stunden på dagen. <3
   Men du, det tar inte lika lång tid längre! Förr kunde vi hålla på 1h, nu tar det 5-15 min. 🙂

   1. Ja jag har definitivt räknat med att vi kommer hålla på och natta ett par år till framöver och tycker absolut det hör till och är mysigt med nattning o sagor och att landa efter dagen ihop. Men jag inser att jag nog trodde Kristins barn var äldre än de är, trodde de var tonåringar allihop men inser att jag nog har fel haha

    1. Jag har utöver en 1,5 åring jag nattar också en 13 och en 15 åring. De vill gärna att jag kommer in när de lagt sig så att vi kan prata ostört om ditt och datt. När det är mörkt och vi ligger jämte varandra och tittar i taket flödar orden så mycket lättare om känslor och om det stora och det lilla. Är så ledsen när jag inte hinner med detta. Bästa kärleksklistret. Självklart kan de somna själva. Men det är gott med en liten avslutande pratstund på dagen. Kanske behöver tonåringar det så mycket mer än barn. Små personer får ju ändå närhet, uppmärksamhet och kärlek mer naturligt under dagen. Så lätt att tro att tonåringar är så självständiga. De behöver också få vila i en trygg föräldrafamn. Och jag behöver dom!

  2. Hej Maya.
   Här hemma nattas det med tandborstning, bokläsning, klia rygg, springa med vattenglas, ligga bredvid och viska om dagen. Ofta somnar barnen i vår säng efter en mysig stund ihop och sedan bär vi över.
   Med min äldsta (som nu är 19 år) kände jag en stress över detta och ville lära honom att somna själv. Nu ångrar jag att jag inte njöt av stunden och planerade in detta varje kväll tillsammans . Istället låg jag irriterad och försökte få honom att somna för att ta tag i “vuxen-fix”, disk, jobb, tvätt o andra måsten. De finns ju kvar. Men de mysiga stunderna bredvid varandra och snusandet i håret finns inte och det grämer jag mig lite över.

   Den här stunden är viktig och känns trygg för både vuxna och barn här hemma nu och jag vill inte vara utan. Hux flux är de tonåringar och låser in sig i rummet och vill inte ha med oss och göra 🙂
   Kram och lycka till med nattandet. Avis på dig som har massa mysiga kvällar kvar innan din är stor.

 16. Jag saknar verkligen dina dagliga inlägg. Jag föredrar kortare inlägg varje dag istället för långa mer sällan. Men det är din blogg och bara din och du gör som du vill! Ha en bra dag! kram

 17. Älskar din blogg, dina bilder, tankar och texter, och saknar förstås inlägg varje dag. Du inspirerar och berör, tack! Kramar Eva

 18. Tack för, som alltid, ett härligt inlägg. Jag saknar ”varje dag inläggen” men å andra sidan är din tid viktigare än min ”feel good”-känsla av att läsa dina inlägg. Men dina inlägg ger mig vardaglig pepp så jag är tacksam för varje gång du skriver. Heja dig & lycka till med inlämningarna, kram!

 19. Jag gillar att det är luft mellan inläggen, det ger chans för reflektion och att hinna längta till nästa. Varje dag kan bli to much även för en läsare 😀 keep up the spirit, härliga inlägg och så fina bilder

  1. Håller med!! Viktigt att hinna med livet också — uppskattar att ta del av dina betraktelser. roligast och mest intressant tycker jag är att läsa om människor som uträttar något i sin vardag och reflekterar (dvs som du!) och helt förståeligt att inte tiden och kraften räcker till att uppdatera varje dag. Heja dig!

Kommentarer stängda