den där boken

Ja, jag vet, herregud vad jag springer runt i den där kimonon. Fast hela familjen har legat deckade i magsjuka i en vecka så då är det ju inte så konstigt att det blir lite sisådär med hårtvättningen, städningen och kläderna. Förresten har vi ingen klädsel i soffan just nu, den tvättas som allt annat i huset, och jag vill sanera både mitt inre och yttre men smörjar in mig med doftande handkräm istället eller handsprit…

Denna veckan har jag dock hunnit läsa en del. Jag har plöjt både Zlatan och de där Femtio nyanserna, som för övrigt var både motbjudande och ganska fängslande, våld mot kvinnor kommer aldrig kännas okej för mig. Nu är det dags för nästa, om jag nu hinner när vardagen gått tillbaka i vanlig lunk. Vad läser du?

Jag letade bland mina böcker och fann den här. Från 1915. Full av berättelser ur naturen och livet, romaner, skisser, dikter, läkeråd mm mm. Bra att ha helt enkelt, 1707 sidor…

Jag har bloggat om boken för flera år sedan på min gamla blogg

Den stod i en av hyllorna på loppis och för en tjuga bar jag med mig den hem. När jag bläddrade bland bladen fann jag en pressad gammal ros. Vilken överraskning.

Kanske nästan hundra år gammal…