med lakrits och inspirerande möten

På tåget igen. Någonstans mellan Ängelholm och Halmstad sitter jag fullproppad med nya intryck och bekantskaper som sakta sjunker ner i magen tillsammans med söt lakrits från Malmö.

Jag var på väg till Ystad för att möta upp Lite Kalabalik och Sid Sid Design. På vägen dit stannade jag i Helsingborg för en lunch med denna fina och för lite skönt häng i Höganäs. Tankade inspiration och delade lite klokheter.

Det var mörkt när tåget rullade in på Ystads perrong och jag begav mig genast till hotellet. Väl där proppade jag i mig en god vegetarisk risotto i sällskap med en bok. Kan inte riktigt beskriva hur lyxigt en ensamkväll på hotell känns när man springer runt i vardagen.

Rekommenderar verkligen en kväll på Vitas, Ystad Saltjöbad. Inredningen var hur skön som helst och maten var toppen. Tänker redan att jag ska ta med min man dit. Jag älskar att besöka hotell, men vem gör inte det liksom… Då jag själv jobbat på hotell i snart tio år så blir jag alltid sjukt inspirerad och glor på varendaste liten pryl…

Så på morgonen vaknade jag upp i denna säng till ljudet av skvalpande vågor utanför fönstret. Jag hade ett hörnrum med utsikt över havet och väntade otåligt på att solen skulle gå upp så jag kunde gå en promenad längs havet innan frukost.

 Solen visade sig inte men det ljusnade i alla fall. Och det slog mig att havet doftar inte som hemma då jag fyllde lungorna med fuktig morgonluft och letade efter strandens finaste sten att plocka med mig hem till mellanbror.

Och vilken bra dag det blev. Men mer om det i ett annat inlägg.