mellan hägg och syren och jag vägrar att missa

Mellan hägg och syren och vi går hand i hand. Eller kanske inte.
Det blåser körsbärsblom i milda vindar över ansiktet och jag vill doppa tårna i havet.

Så en helt vanlig morgon, jag äter ägg och jagar barn i korridorer. Skäller högt, ber om ursäkt med kramar och säger att sen ska jag vara glad. Bara alla gör som jag säger så är jag glad, tänker jag. Men det gör de ju sällan.. Jag gör inte ens vad jag själv säger att jag ska göra. Jag skulle skriva men saknade ord och gjorde tusen andra saker på min lista. Eller de där sakerna som inte ens hade kommit upp på listan.

Så plockade jag in årets första bukett från trädgården och badade mina fötter i fågelbadet utanför växthuset. 

Sen pratade vi om prioriteringar och sa att det är ingen som ligger på dödsbädden och ångrar att de inte jobbade mer övertid. Jag vill hänga upp hängmattan, berätta historier med viskande röst för små öron, sen dricka rosé och titta på när rädisorna växer. Så nu gör jag det.

Önskar dig en fin helg med dina. Stranden kanske?