tångbad, elfasystem eller surf

Söndagsmorgonen är slö hemma hos oss.  Vi ligger i sängen länge och undrar om vi ska åka och köpa ett elfasystem eller om min man ska åka ner till stranden för lite surf.

Tapeter/ Boråstapeter Kimono/ Oddlovin.com

På sovrumsdörren hänger en vacker kimono från 50-talet någon gång, sydd och färgad för hand med en japansk batik-teknink. Kanske var det en geisha som bar den då tiden begav… 

Kimonon var ett av plaggen jag hade med mig till Bangkok då vi pasasde på att fota en ny lookbook för Oddlovin.com. 

Söndag. Jag vet i alla fall att jag ska gå en lång promenad vid havet, göra min yoga, rita med sjuåringen och ta ett riktigt långt tångbad…

För häromdagen kom min man hem med en påse från LA:Bruket. Fylld med torkad tång och salt. Fint att han snappade upp det, då jag nämnde att jag önskade mig det i förbifarten, mitt i matlagning- och läggningsbestyr…

Så här står det på förpackningen:

 

 

Tångbad har en lång tradition som kurbad och anses ha effekter som att stimulera blodcirkulationen, mjuka upp stela muskler, lindra värk, hudirritationer och solbränna.

 

Du gör så här:

 

Fyll en 10-liters hink med hett vatten och tillsätt 3hg havssalt. Lägg ner tången i det heta vattnet och låt dra ca 30 minuter.Tången mjuknar och mineraler och spårämnen blandar sig med vattnet.Fyll badkaret med hett vatten och häll i tången tillsammans med tångvattnet. Salta badvattnet med mer havssalt och rör om. Havsvattnet på västkusten innehåller ca 3% salt vilket motsvarar 3 kg per 100 liter vatten men det går bra med mindre mängd efter behag.
Lägg dig i tångbadet ca 20 minuter och massera kroppenmed tångruskorna. Skölj inte av tångvattnet, självtorka
istället utan att torka av huden och se till att ha tid att slappna av en stund efter badet.

 

Ska bli spännande och skönt att krypa ner.