trädgårdar jag minns

De trädgårdar jag minns allra särskilt mycket från min barndom är farmors sluttande trädgård i Torestorp med de stora  cerice rodedendronbuskarna, gullskära och orange tagetes. Och så minns jag Monets trädgård i Giverny, som jag besökte med min mamma. 

Min man och jag tog tåget till Vernon och hyrde cyklar för att ta oss till trädgården som jag tänkt så mycket på. Cykelturen var fantastisk ute på den franska landsbygden och vi stannnade ofta för att beundra husen och blommorna. Något jag helt klart rekommenderar.

Trädgården var klart bättre än jag minns, och faktiskt större. Det brukar ju vara tvärtom. Jag hade med mig körsbär och gick och drog in doften av alla honungsrosor. Vi satt länge på bänkar och sedan låtsades vi att vi var ett franskt par när några svenskar frågade om vi kunde ta kort på dem.. ha ha ha…
Det var en av de vackraste dagarna.

Idag ska jag på tågutflykt med den här skönheten.