skrivarkurs i Toscana del 2

Toscana del 1 hittar du här.

 

På fredagen vaknade jag upp i Pisa. Jag hade bokat flyg som inte riktigt överensstämde med skrivarkursens datum och fick därför ett extra dygn själv i Pisa innnan jag skulle bli upphämtad. När jag slog upp fönstret på morgonen myllrade det av människor som skulle till jobb och skolor utanför medan morgonsolen började värma upp den lilla staden.

Utbudet av butiker i Pisa var inget vidare, men fruktmarknaden, kyrkorna och den vackra gamla miljön dög gott för mig.

 

Länge satt jag på marmortrappan utanför Lutande Tornet och tittade på turister och läste i min bok. Jag åt tonfisksallad på en uteservering vid ett litet torg och valnötsglass vid Arno. När mörkret la sig över Pisa drog jag mig tillbaka till hotellet och sov faktiskt tio timmar den natten. Det har jag inte gjort på över femton år tror jag.

På lördagen hämtade Mikael, som anordnar dessa kurser med sin fru Eva, upp mig i Pisa och så körde vi ut på landet bland Toscanas alla kullar. Han berättade att han hade kört fram och tillbaka med gäster hela dagen för gästerna från förra veckan, en mindfullnesskurs, skulle åka hem. Hela vägen berättade Mikael om Toscanas historia. Vi anlände mitt på dagen till den vackra kursgården Moricci som låg mitt bland gårdens alla olivträd. Jag hade bokat min vistelse sent och fick tyvärr inte plats i något av rummen på gården men fick bo på ett Bed & Breakfast tjugofem minuters till fots därifrån. Inga problem dock, jag gillade promenaden på morgonen. Sen fick jag ett fantastiskt boende hos Casa de Lizzy också.

I Eva och Mikaels kurs ingick frukost, lunch och trerättersmiddag med dryck på kvällen varje dag under kursveckan. Vad som också ingick i priset var boende, transfer från och till flyplats, utflykt till vingård med vinprovning, olivoljeprovning med besök på oljefabriken, utflykt till Peccioli och till San Gimignono och kursen med Jan Sigurd som var otroligt givande. Jag betalade 9600:- för veckan och det var enormt prisvärt tycker jag. Läs mer om Eva och Mikaels kurser här. Flyg bokade jag smidigt med RyanAir.

Det första jag gjorde var att se mig omkring. Och jag svär, det var så vackert, jag var helt oförberedd på hur rörd jag skulle bli av miljön. Dessutom kände jag total närvaro, något jag inte gjort på mycket länge. Att bara ha sig själv att rå om i tio dagar är något jag verkligen rekommenderar. Jag har redan pratat med min svärmor att hon borde åka på målarkurs i Moricci. Nästa år pratade de också om att anordna en fotokurs…

Kommentarer till “skrivarkurs i Toscana del 2

 1. Jag önskar jag också fick chansen/möjligheten att göra något sånt här. Att bara vara med sig själv och ge sin egen tanke kraft..
  Någon gång kanske, när en 4½-åring är en ung tonåring och ändå inte vill leka med sin mamma så ofta.
  Kanske..

 2. Vilken inspiration, både inlägget och du! Vilken vecka det måste ha varit, heja heja 🙂

 3. Hurra vad fint! Och såklart en fotokurs! Och hurra igen, NU har jag ordnat min länklista. Och tusen miljarder tack för alla fina hälsningar du lämnar! Ha det finast, kram!!

 4. Det låter magiskt.Alltsammans. Toscana, skrivarkurs och så mycket egentid. Vilken själslig investering ! Kram

 5. Men det verkar ju bara så fantastiskt! Och målarkurs där hade jag mer än gärna åkt på! eller skrivarkurs… skall genast kika in på deras sida och läsa mer…

 6. Åh vad jag vill åka dit en dag.
  Känns så konstigt att jag aldrig varit i Italien, lite fel liksom.

  Kram

 7. Hej Kristin

  Du känner inte mig, men jag såg att de redan lagt in en fotokurs till sommaren. Tänkte bara säga det. Tycker du ska boka. Dina bilder och texter är underbara!

  Kram

Kommentarer stängda