Nu är det snart ett år sedan vi fick nycklarna till vår lokal på Brukstorget i Varberg. Känns roligt att göra en liten tillbakablick och se hur det såg ut då och hur det ser ut idag.

Förra sommaren stod lokalen tom och den hade tidigare använts som garage eller verkstad. Urspungligen är dock hela området en gammal fabrik.
Gunnebo Bruks AB etablerade 1918 denna fabrik som tillverkade bland annat järn- och ståltråd, stängsel, trådspik och stållinor.

Nu var det som sagt en stor tom industrilokal här då vi gick en rundtur. Vi bestämde oss på studs för att flytta in och tog sedan i hand på att flyttlasset skulle gå september 2017.

Den gamla garageporten togs bort och arbetet med att bygga upp de urspungliga fönstervalven med gammalt tegel påbörjades med en gång.

Området hade redan några etablerade företag som vi kände skulle passa vårt koncept. Bland dessa finns Blomsterbaren, Restaurang Verket och Röda Korset.

Haha! Fattar inte att vi fick till det när jag kikar tillbaka på bilderna.
Tur att vi båda är “doer’s” och påhittiga som tusan.

Den här gamla ytterdörren blev till exempel vår toalettdörr.

Vi skapade en egen blå kulör till vår lokal ihop med Nordsjö också. Den fick namnet Krickelin Kustgrå och målades i både kök och och ute i lokalen.

Fönstrena och dörren som sattes dit blev kalasbra och sedan kom också vår logga och öppettider upp.

Från den här vinkeln kan du du se dörren till toaletten och också vårt provrum som vi skapade av den gamla svetshörnan.

Detta är vårt kontor, vårt lager, vår möteslokal & butik. Vi har också rum för en mängd events såsom långa middagar, föreläsningar, spelningar, workshops och yogaklasser.

För ett litet tag sedan flyttade Michelle Baker in på vår övervåning och använder ytan till kontor, reikihealing & coaching både digitalt och på plats. Tycker så mycket om denna tjej.

Inredningen är en blandning av loppisfynd, vintage & egenbyggt. En och annan snygg lampa hade en dyrare prislapp och fick vara pricken övert i.

Vi byggde en tavelvägg med våra egna initialer i neon och med våra egna bilder blandat med vänners. Alla ramar kommer från vår granne Röda Korset.
Klänningen Miranda hänger upp här på väggen är förresten en nyhet som lanseras denna vecka. Så fin!

Längtar hem från vår roadtrip och hem till detta nu. Älskar vårt ställe!
Vår försäljning är fortfarande 90% online och det är också där vi vill expandera men det känns fint och bra att kunna öppna upp för kunder på detta sätt i Varbeerg också.

Vi har öppet på onsdagar 16-18 och på lördagar 11-15.
Under Hallifornia kommer vi ha extra öppet på torsdagen och fredagen, 11-15.

Så tacksam och glad över vart vår resa med FGL Store har tagit oss.

Kommentarer till “Då och nu hos FGL Store

  1. Så himla fint och inspirerande! Allt ser så drömmigt ut. Har ni funderat på att ta in någon större storlek någon gång? Upp till XL iaf? <3

  2. Hej! Vilken spännande resa ni gjort, så kul att få följa med på 🙂 Ang. butikslampan “med den lite dyrare prislappen”. Är det ett vintagefynd eller går den att hitta i butik? Är så fint! Tack för en inspirerande och varm blogg!

  3. Jag tycker det är så coolt att ni gör FGL
    Du och ni inspirerar mig! Heja er!

Kommentarer stängda