Vi har verkligen en vardag här nere detta påsklov. Ätit på byrestaurangen endast en kväll och lagat väldigt mycket mat hemma. Inte så många utflykter heller. Inte ett endaste besök på vintagemarknad…
Har aldrig hänt innan under alla år vi varit här. Men vi har dock haft magsjuka fyra dagar totalt och tre av oss har varit helt däckade från och till. Så kan det gå. Det är mysigt att vara hemma och bara gå promenader runt byn också.

En dag fick jag för mig att baka paj och svängde ihop en deg. Franskt smör är verkligen gott!

Smör, fullkornsmjöl, socker och ägg. En nypa salt också.

Jag rullade ihop den till ett klot och la degen i kylen för att vila inför utbakning.

Sedan blev det middag och brädspel. Så jag glömde av pajen.

Dagen efter kom jag på “åh – jag skulle ju baka paj!!”

Sagt och gjort.

Äpple blev fyllning. Borde stekt dem i kanel och smör innan jag la dem i pajskalet.

Men den blev smarrigt ändå. Bara man la en stor klick kokosglass över.

Familjen slukade i alla fall och resterna fick Boris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Den glömda äppelpajen