doft_Kristin__Lagerqvist-2837

Dofterna i ett hem sätter ofta spår hos mig. Antingen om det är en nyvattnad doftpelargon som sprider sig i rummen, en handkräm som varsamt smörjt två handryggar eller en nybakad äppelpaj som ger en härlig känsla. Jag  hjälper vårt hem på traven med att dofta gott.

doft_Kristin__Lagerqvist-2819

Jag brukar belöna mig med en god doft då och då. Speciellt då jag gjort ett större jobb och fakturerat, då går jag ut och köper mig ett doftljus som jag gått och drömt om. De bästa är ju inga billiga rackare direkt…

doft_Kristin__Lagerqvist-2821

Tusen tack till alla som har beställt boken jag jobbat med under året förresten.

doft_Kristin__Lagerqvist-2838

Astier de Vilatte gör ljus som är inspirerade av de stora städerna och platserna runt om i världen. Parfymören Fracoise Caron har skapat helt unika dofter som fångar essensen av dessa spännande platser. Måste vara både roligt, spännande och rätt knepigt tänker jag.
Doftljusen innehåller endast sojavax, bivax , naturliga parfymoljor och två hemliga ingredienser. Doftljusen kommer i handgjorda glas och de är väldigt vackra tycker jag.
Brinntiden är 60-70 timmar och jag har bara mitt tänt i 20 minuter i taget för då räcker det längre. Jag har doften Cambridge men går runt i butikerna och doftar efter en ersättare till hösten.

Finns hos både Artilleriet och Studio Pompone i Varberg.

doft_Kristin__Lagerqvist-2840

Lilla Bruket har min favorit. Black Oak. En helt fantastisk doft som jag älskar. Det är en doft av svartek och “nordiska skogar”. Det sägs att cashmereträ och björk ger en lugnande och stärkande aromatisk upplevelse som för en stressad själ tillbaka till naturen. Låter fint, eller hur?  Ljusets brinntid  är ca 45 timmar.

doft_Kristin__Lagerqvist-2841

Det här ljuset köpte jag på Asia Spa. Det kommer från Reunion Home och fungerar bra som massageolja också. Jag älskar lavender och detta var dessutom ett lite mer prisvärt alternativ. Skapat av ren sojavax , solrosolja, tistelolja och sheasmörolja.

doft_Kristin__Lagerqvist-2836

Men den här doften är nog den smartaste. Ingen chans att glömma några tända ljus här inte. Den kom jag över hos Kerstin på Mellby Klockaregård. Jag tyckte det doftade så gott där och när jag frågade vad det var så  kom hon med denna flaskan från Compagnie de Provance. Nu har jag små glasflaskor med denna vätska i lite här och var i vårt hem.

Läs också det här  inlägget om dofter till hemmet.

doft_Kristin__Lagerqvist-

Idag ska vi dock fylla huset med doften av nybakta bullar tror jag allt. Eller så blir det en blåsig tur till Varbergs Fästning.