blue_Kristin_ lagerqvist-0043
Jag fotar dessa rum i skymningen. Det är då skuggorna blir långa och leker på väggarna. Färgerna gör sig lika bra i klar morgonsol men jag gillar den blå timman och dess mjuka sida.blue_ lagerqvist-2

Vi har tre rum som ligger i fil på mittenvåningen. Jag ville att de skulle vara helt olika men ändå höra ihop.
Ett rum blev mörkt, de andra blev klart och ljust samtidigt som det tredje blev mönstrat med blå tranor upp på väggarna. Ovan ser du de tre kulörer vi valde till dessa rum. Alla kommer från Nordsjös sortiment och tillhör färgfamiljen Dijon.
När du väljer färg så ska du alltid beställa hem ett prov och måla lite av väggen först. Vem vet hur ljuset faller just i ditt rum och hur kulören presenterar sig där. Kanske blir det inte alls som du tänkt dig.
Det blev det sannerligen inte för mig då jag öppnade burken med färg som skulle målas i detta rum. Den var alldeles för klarblå och inte alls vad jag räknat med… Dumt av mig att inte provmåla innan jag beställde hem så mycket färg.
Detta var dagen innan målaren skulle komma. Och vad gjorde jag då?

Jo, vi körde med ilfart till Färgteamet här i Varberg, de har Nordsjös sortiment. Där hjälpte en supertrevlig Åsa mig (fem minuter i sex) med att blanda, skaka, blanda, skaka… vet inte hur mycket svart och blå som vi hällde i den stackars burken.
Men det vet Åsa! Vill du ha liknande färg så får du åka dit helt enkelt, hon sparade receptet och döpte det till Krickelin Dijon. Detta var ursprungligen Deep Dijon.  Vi målade de vackra skjutdörrarna i Dark Dijon. Den är jag väldigt nöjd med.

blue_ lagerqvist-

Rummet i mitten fick en nästan vit kulör. Den heter Light Dijon och är fantastiskt vacker. Fotot ovan är från Anna Malmberg.blue_Kristin_ lagerqvist-0055

Alla färger är Ambiance Xtramatt. Och nu när jag ändå tipsar och håller på så kan jag nämna att vårt bord är ett betongbord som vi beställde hos Grafitgrå.

blue_Kristin_ lagerqvist-0050

Stolarna har vi budat hem på aktionssajter, funnit på blocket eller loppis under de senaste månaderna. Tavlan är givetvis från begåvade Lisa Burenius och finheter på bordet finner man bland annat hos Pompone här i Varberg eller Artilleriet i Göteborg. Vitrinskåpet får nog nästan ha ett helt inlägg en dag för det är nog tusan min favoritmöbel just nu. Och ja, printsen i översta fotot är från boken Share som jag beställde från Le Kiosk. 
Phu, det blev många länkar. Men hoppas du finner inlägget inspirerande och vågar sätta färg på väggarna.

Kika också på inlägget med moodboards för dessa rum.