Drömmen!

Att öppna grinden till trädgården och kliva rakt ut i ett fält av Dhalior låter väl inte så tokigt?

Igår var Boris och jag och hälsade på Marie Emilsson i Stamnared, på vackraste Håkesgård.

I år har jag odlat dahlior i krukor endast och jag kan verkligen inte jämföra mig med den här fantastiska blomsterprakten. Gudars vad lyxigt!

“Vi tar väl fikan i växthuset?” sa Marie och vi båda nickade instämmande till varandra eftersom vi var lite skraja över att Boris skulle attackera de duvor och ankor som huserar på innergården.

ok. Inte så smart att ta med mig min lilla isbjörn. Riktigt taskigt kanske. Han ville bara äta stinkande gödsel och hälsa (äta upp?) de stackars djuren.

Stackars lilla myskankan Pausa.

I alla fall. I landet utanför grinden så har Marie odlat svartkål, röd grönkål, tagetes, solrosor, bonbönor, zucchini…
Väldigt vackert. Kan tänka mig att familjen är helt självförsörjande med grönt ett bra tag framöver. Marie pratade om hur hon skulle frysa in så det räcker långt in i vinter också.

Sedan plockade hon en näve kryddtagetes. Goda i sallader och fina att dekorera maten med.

Min farmor Mildred älskade tagetes. De ska jag definitivt ha nästa år.

Så fint. Jag smakade på både bullar och kryddkaka. Imponeras alltid över allt Marie tar sig för. Väldigt inspirerande!

Jag sa att jag skulle ta med mig lite sticklingar från hennes Geraniums, men det glömde jag såklart. En begonia fick jag dock med mig i farten.

Har aldrig sett ett frodigare Håkesgård. I helgen har de öppet Trip to Garden om du vill komma och kika trädgården samt fika lite.

Alltså. Vad fina! Vill ha dessa tallrikar i mitt växthus också.

Jag tog så mycket bilder att jag har beslutat att dela upp det i två inlägg. Kika in ikväll så får du läsa om vår tur upp i trädgården och där Marie berättar lite om sina framtida planer  på Håkesgård. Så spännande.

Ha en fin dag.