För några dagar sedan dök Marie från den vackra trådgården Håkesgård upp på min trapp med en vansinnigt god gulaschsoppa.
Vi hade en så himla mysig lunchstund tillsammans. Vädret var underbart dessutom så vi tog kaffet i trädgården under gula björklöv som singlade ner över axlarna.
Jag frågade efter receptet såklart. Varsågod:
Gulasch a la Marie
Fräs 2 gula lökar m 3 vitlöksklyftor.
Stek ca.200-300 g nöt eller älgkött i bitar (går även bra med färs)
Släng sedan i ca 2 tsk paprikapulver, 1.5 tsk kummin, 1.5 tsk mejram, 2-3 msk tomatpure som får fräsa med.
Häll på 1 burk krossade tomater, 1 liter vatten + kycklingbuljong.
Jag brukar koka köttet länge… minst 1-1.5 timma!
Sista kvarten lägger du i 3 potatisar i bitar, 1/4 rotselleri i små bitar, 2 paprikor i bitar som jag först fräst i pannan.
Salt svartpeppar & cayennepeppar.
+ creme fraiche när soppan serveras!
En så himla mysig plats. Sol och vindstilla. Kände nästan för att dra på bikini…
När Marie dragit vidare så tog jag hand om disken. Jag handlar nästan allt porslin second hand men med glas blir det ibland bra rörigt i skåpen med så himla mycket omaka.
Därför investerade jag i ett stort gäng av dessa handblåsta från Indiska vid flytt och skänkte bort en hel låda med blandat glas. Väldigt prisvärda och helt klart värda att tipsas om. ( Här har jag fotat för ett annat reportage om tips med glas i vardagen och här tipsar Ulrika om bra glasköp.)Riktigt fina tycker jag.
Marie har öppen sin trädgård igen och nu med härlig julstämning. Så tajmat och bra med samma helg som vi har marknaden Kustfolk, 21-22e. november. Perfekt för Varbergsutflykten.