gurkmeja_Kristin_lagerqvist-1999

Hemma hos Lisa  blev jag serverad en juice med färsk gurkmeja och massa ingefära förra veckan. Efter det var jag snabb på att köpa med mig ett eget knippe hem och pressa i centrifugen.

Gurkmeja är en av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns! Det är en av de mest spännande örterna eftersom det finns närmare 7 000 vetenskapliga studier publicerade på den aktiva ingrediensen curcumin. Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. Gurkmejan har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor så gurkmeja ska jag numer trycka i mig varje dag.  (mer info här)

gurkmeja_Kristin_lagerqvist-2002

Jag gör som alltid när det kommer till juice. Jag proppar i det jag har i kylskåpet eller i fruktskalen just nu.
Här blev det blodapelsin, morötter, rödbeta, ingefära, ett päron och gurkmeja. Gott!

gurkmeja_Kristin_lagerqvist-1989

Miranda Rebecca kom förbi, pussade på Siv och sa att hon skulle färga sitt hår blekt lila. Passar då sannerligen in i det här vintervädret för här på västkusten har det snöat hela natten. En isprinsessa!

gurkmeja_Kristin_lagerqvist-2005

Dessvärre fick jag lägga första delen av min kontorstid på att skotta runt huset denna morgon så nu sitter jag lite pyrt till. Jobb och fakturor ska skickas iväg innan jag ska bege mig iväg på en matfotografering. Ha det fint.