boken_stromma__Lagerqvist-0930

Det har regnat hela natten och jag sitter vid frukostbordet i växthuset och alla familjemedlemmar har dragit iväg på egna upptåg. Det doftar rent och jag kramar om denna helg extra mycket. Vänner, lek, strandliv, god mat och mysiga kvällar. Känner mig väldigt tacksam.

boken_stromma__Lagerqvist-0913

Denna vår har varit minst sagt hektisk. Jobb och olika familjesituationer har gjort att jag haft svårt att hinna med och det är bland den jobbigaste känslan jag vet – otillräcklighet.

Så denna sommars största prioritering ska vara att landa, njuta av livet och finna smarta lösningar inför hösten så den ska bli så bra som möjligt. Och så ska jag läsa. Massor! Ge mig gärna tips.

boken_stromma__Lagerqvist-0924

Jag har precis lanserat en bok och vill så gärna berätta om den. Marina, Jennie och jag har under ett år följt livet på Strömma Farmlodge. Boken är fylld av historien bakom verksamheten, familjelivet, företagendat, konserterna, en del recept och klokheter. En riktig gottepåse alltså med lite av allt.

boken_stromma__Lagerqvist-0920

Utdrag ur boken:

“Från julens dopp i grytan till sommarens kvällsdopp är steget egentligen inte så långt. Man tar bara benet och sträcker ut det riktigt rejält, först har det yllesocka och stor känga på sig och när man sätter ner det är man barfota. På väg ner i soluppvärmt vatten.

Vår sjö i juli. mörk. djup. Ljuv.

Är ingen annan där kan vi bada nakna. Barnen och jag har schampo och tvål. Det är en angenäm aftonsyssla att få den där stunden vid den guppande vattenytan för oss själva, efter att ha stängt till dörrarna på Strömma för dagen. Vi stojar runt och yr fram i vattnet, puttar i varandra och hundarna. Vi finner lugnet tillsammans vid bryggan, just där solen går ner. Det enda som kostat något i detta njutningsnöje må vara kvällsmaten, som smakar godare än någonsin där med solbrun hud mor trälen kaj. Gratisgott. Inget i livet mäts i vad det kostat.

Vi spar varje enastående enkelt ögonblick i minne och sinne.”

boken_stromma__Lagerqvist-0925

Jag skulle vilja rekommendera varenda kotte att få tag på ett ex och lägga där hemma på vardagsrumsbordet att bläddra i. Eller ge bort i present kanske. Vi säljer er vår egen webbshop, i Varbergs bokhandel Göranssons och på Strömma Farmlodge såklart. Inom kort dyker det upp fler återförsäljare.
Vill du vara en av dem så hör av dig.

boken_stromma__Lagerqvist-0936

Igor har gjort mig sällskap här i växthuset. Ute fast inne. Bästa platsen en ljummen och regnig sommardag.

boken_stromma__Lagerqvist-0940

Här är vårt favoritrecept. Ljuvliga kanelsnurror med massor av kardemumma. Har stoppat hela frysen full till lata dagar på stranden eller här i växthuset.