Jag vill önska er en riktigt God Jul. Önskar att era dagar blir mjuka och vilsamma, att ni omger er med människor som får er må bra och smeker er själva snällt över kinden. Det ska jag göra.

Här kommer lite mobilbilder från den senaste veckan.
Vecka 51 handlade mycket om kalla bad och febriga ungar. Här tar jag ett dopp efter ett träningspass – ursäkta att jag tjatar om kalla dopp men hade du fattat hur mycket hälsofördelar och hur mycket endorfiner som pumpar ut i kroppen så hade du också varit helt såld.

En dag sprang jag och en vän längs strandpromenaden. Tröttnar aldrig på denna fantastiska vyn ut mot Subbe Fyr.

Lillebror fick feber en natt och kämpade med sin förkylningsastma. Så jobbigt och hostigt för honom.

Jag var på Kallis en dag och när vi lämnade såg jag den gyllene solen gå ner över taken.

En ny morgon. Febern kom tillbaka och vi tillbringade dagen i sängen med serier.

Jag letade efter foton i källaren och fann detta på mig och min äldsta son. Tjugo år sedan nu.
Kortet till vänster är mormor Ruth då hon plockar äpplen.

Min yngsta kille vid årets gran. Så himla stor kille nu, redan åtta år och jättelång.

Sista dagen på kontoret. Jag tog med mig lunchen i en gammal sillburk. Grönkålssmoothie med mängder av ingefära. Behöver ju hålla baskiluskerma borta.

hej hej från köket på FGL Store. Den här spegeln fick sedan följa med mig hem till mitt kök. Så fin!

Gissa hur glad jag blev då jag fann sex juliga bordstabletter på loppis för 30 kronor. Så fina handtryckta i fin bomull. Kalas för alla juldagar nu.

Det stora juldoppet tog vi hos våra vänner på Tången. Först värmde vi upp oss i deras vedaldade bastu vid havskanten och sedan tog vi lyktan och promenerade ut på bryggan för ett dopp bland mareld och tång. Har aldrig sett mareld innan så det var en ny upplevelse. Det blixtrade runt hela kroppen då jag doppade mig i det svarta vattnet.

Mareld är ett ljusfenomen som uppstår i saltvatten med vissa algtyper.

Läste på lite – Det är en liten encellig och kulformad alg, som reagerar genom att utsända en ljusglimt, när den blir störd, till exempel när ett fartyg bryter ytan, eller om man simmar i vattnet. Ju varmare vattnet är, desto snabbare förökar sig algerna.
Att se mareld var en fascinerande och nästan trolsk upplevelse. Märkligt och turligt att de visade sig fast det var så kallt i vattnet.

Vill passa på att tacka för alla mail, dm och kommentarer  efter senaste inlägget. Jag har inte haft någon möjlighet att bemöta dem alla men jag läser allt. Stort tack!
God Jul till dig nu.

Kommentarer till “In i vecka 51

 1. Åh badar också året om och tjatar minst lika mycket om det, gör så mycket för livet och själen, härligt!!

 2. God fortsättning till dig och din familj. Jag hoppas och önskar att 2019 blir ett härligt år med kärlek och lugn för oss alla. Du skildrar så fint livets upp och nedgångar med styrka och kärlek och jag känner igen mig i så mycket❤️
  Jag har inspirerats av dina fina bilder och dina tankar och kalla bad har jag precis börjat med, helt underbart😊
  Jag hoppas att jag snart har möjlighet att bege mig till Varberg igen och ska då besöka FGL och hoppas att få träffa dig
  Kram

 3. God fortsättning!

  Du beskriver livet så vackert, både i mittgång och framgång.

  T A C K !

  1. God fortsättning!

   Du beskriver livet så vackert, både i motgång och framgång.

   T A C K !

 4. Tack snälla Kristin för allt du delar med dig av här. Människolivet i alla dess skepnader. Jag önskar och hoppas att år 2019 ska bli gott för oss alla. Livet kan vara så vackert, trots bekymmer och besvär. Ibland glimmar det till lite extra. Allt börjar med en själv , jag tycker vi skippar självförberåelser Och gillar oss själva precis som vi är. Alltså fördragsamhet. Återigen ett stort tack.
  Varm hälsning
  Tiina

 5. Jag önskar dig en god och fridfull jul!
  Själv tillbringar jag julen på jobbet tillsammans med mina “boende”. Jobbar inom LSS med unga med autism.
  Dina texter och dina bilder från ditt vackra Varberg får mig att vilja överge mitt Jämtland. Vem vet, då kanske det kan bli ett kallbad också.

 6. Jag önskar dig också en lugn och snäll jul. Tack för bästa bloggen. Nu ska jag gå och bada i havet. Det bästa som finns.

Kommentarer stängda