Ingefära i mängder

soppa_kristin lagerqvist-9121

Det var den där soppan jag levt på under veckan. Massa ingefära och vitlök. Och koriander såklart.soppa_kristin lagerqvist-9125

soppa_kristin lagerqvist-9163Bland andra klokheter och nyttigheter fann jag receptet i Yoga Girls bok.

Håll tillgodo du också:

I kg morötter – 3 stora potatisar – 1 stor gul lök – 5 cm färsk ingefära –  4 vitlöksklyftor – ekologisk grönsaksbuljong – 1 burk kokosmjölk & färsk koriander

Skär alla grönsaker i bitar och täck dem med grönsksbuljong i en gryta. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kokosmjölk och låt koka upp på nytt. Kör soppan i mixer eller använd stavmixer. Smaka av med salt och peppar och garnera med koriander. Gott!

Jag har slukat denna soppa och knaprat på färsk ingefära hela veckan. Dessutom har jag bäljat i mig litervis med varmt citronvatten. Verkar som att det har gjort susen och den där influensan som däckat resten av familjen har hoppat över mig…

soppa_kristin lagerqvist-9128