ramar_Kristin_lagerqvist-2334

Alltså jag är alldeles uppslukad av den här boken om fotograf Mathilda Ranch. Hon var verksam fotograf vid det förra århundradet i min hemstad Varberg och fotade samma byggnader och gator här i staden där jag själv promenerar med min kamera nu. Alla de fantastiska byggnader och trädgårdar som hon har bevarat med sin lins innan beslut fattats om rivning är guld värda och så intressant att kika på. Så sorgligt att inte byggnaderna står kvar dock…

ramar_Kristin_lagerqvist-2336

Titta här. Prins Carl fångades på bild då han var på besök år 1907 för att leda kavallerifältövningar. Självklart bodde han på det då nybyggda Stadshotellet som faktiskt nu är min arbetsplats sedan tolv år tillbaka.

ramar_Kristin_lagerqvist-2337

Några sparade blommor från förra veckans halvt vissna bukett. Smart att snitta om och placera i mindre vasar tycker jag. Vissa blommor står sig längre än andra.

ramar_Kristin_lagerqvist-2340

I morse hann jag med ett loppisbesök då jag fortfarande letar efter ramar som ska passa våra väggar. Den här var fin!! Ska bara byta Jesus-Motivet mot den här.

ramar2_Kristin_lagerqvist-2342

Och det här motivet från Lisa Love ska också få en ny ram. Bort med den vita alltså…

Nu har jag precis kommit hem från ett besök på kallbadhuset. Så härligt!
Bara 1,5 grader i vattnet. Och samtidigt som jag med vän bastade och badade så vågsurfade min man ett stenkast därifrån i samma vågor. Varberg ät ta mig tusan helt fantastiskt hela året om! Nu blir det japansk mat och mello med familjen. Fin lördag till dig.