Förra helgen var så himla fin på alla sätt och vis. Vi handlade kantareller på torget efter vårt morgondopp i havet och hade redan tänkt ut vad vi skulle äta till middag samma kväll. Mackor! Goda sådana.
Vid skymning dukade vi fram i växthuset och tände ljus.
Jag hade hällt olja i stekpannan och vänt skivor med levain däri och så på med flingsalt. Sedan stekte vi kantarellerna i massor av smör och toppade med syltad rödlök.
En rödlök i tunna skivor
1,5 dl vatten
1/2 dl ättika
1 dl socker
Blanda allt i en skål och låt det dra i kylskåpet någon timma.
Inne i växthuset har vi en sådan här gasolkamin som värmer kyliga kvällar. Väldigt fin också, jag fick tipset från Kerstin som driver Mellby Klockargård. Den heter Provence och jag tror vi beställde den härifrån.
Mums!
Till dessert blev det päronpaj med vaniljvisp. September är verkligen den finaste månaden på länge, länge.