istanbul2_lagerqvist-0526

I en tre hundra år gammal  och fuktig hamam hamnar vi så en torsdagsförmiddag. Det är den sista april och vi är stela och värkande båda två. Mycket stress säger vi och tar oss för pannan.istanbul2_lagerqvist-0531

Vi är på Cagaloglu, kanske världens bästa hamam. Jag har ju glömt hälften i Sverige. Alltså har jag bara en bikinitopp med mig. Ingen underdel. istanbul2_lagerqvist-0532

Det behövs inte heller. “Byt om här inne och kom ut med en hamamduk lindad runt dig. Och tofflorna då, såklart.” ok.istanbul2_lagerqvist-0534

Där låser jag också in kameran och klapprar ut till en fantastisk sal i enbart marmor. Vi sitter nakna i värmen och öser vatten över oss. Tysthet och droppande från taket. Annorlunda dofter och ett magiskt ljus. Sakral känsla och jag somnar nog nästan där i droppelidropp och i värmen som omsluter. In kommer två bastanta damer iklädda baddräkt och börjar skrubba och skrubba. Här finns inget att generas över bestämmer jag mig för och låter mig tvättas från topp till tå med ömsom mjuka och hårda rörelser på varm marmorsten.istanbul2_lagerqvist-0543

Efteråt fnissar vi lite åt upplevelsen. istanbul2_lagerqvist-0547 istanbul2_lagerqvist-0548 istanbul2_lagerqvist-0549

Sedan går vi en sväng i miljöerna.istanbul2_lagerqvist-0550 istanbul2_lagerqvist-0551 istanbul2_lagerqvist-0554

Miranda Rebecca fotar mig smygandes.istanbul2_lagerqvist-0555 istanbul2_lagerqvist-0556

Och jag tänker att jag legat på samma sten som Kate Moss. Tänk att våra vägar korsades till slut. Visste väl det…istanbul2_lagerqvist-0559istanbul2_lagerqvist-0567

istanbul2_lagerqvist-0593

Det är något med katterna och hon. De kommer  fram till henne överallt. istanbul2_lagerqvist-0600 istanbul2_lagerqvist-0603Efter seabass med spenat somnar vi medans natten lägger sig över staden.