inspiration Kristin_ lagerqvist-3738

Jag har plockat ihop lite moodboards för att beskriva hur jag känner inför de nya rummen vi håller på med. Inte för att jag har tagit någon vidare examen i inredning direkt men jag tänkte ändå att det kan vara inspirerande för Dig som gillar det jag gör.

Vi börjar i köket tycker jag, hemmets hjärta.
Här har vi ljusgrå luckor och ljusa bänkskivor. Köket är i så himla fint och helt nyrenoverat så där tänker vi bara sätta upp en tapet vi gillar och ställa dit en rejäl köksö som vi alla kan hänga runt medan vi lagar mat och gör läxor och sådant.  Här är det lite “tema grönt” och vi har valt denna tapeten från Engelska Tapetmagasinet. Den fina kokboken fick jag i brevlådan igår och den måste jag berätta mer om en dag. Svanarna simmar utanför fästningen en vinterdag vid förra sekelskiftet någon gång och bullarna bakade jag och Igor då vi tröttnade på att flytta. Päronen växer utanför köksfönstret och är vansinnigt goda.

inspiration Kristin_ lagerqvist-3781

Trivs redan förbaskat bra här även fast köksön lär dröja ett tag…

inspiration Kristin_ lagerqvist-3733

Och så ett av barnens rum nu då. Igor valde tapet själv. Han fick inte välja och vraka direkt men jag gav honom lite olika alternativ som jag själv tyckte passade rummet och det landade på denna tapet  med skepp och “sjömonster” som han kallar dem. Printsen kommer från bästa Mokkasin där man alltid finner de finaste sakerna till barnrummen.

inspiration Kristin_ lagerqvist-3741

Så vardagsrum och matsal. Här väljer vi att måla och färgvalen ser du ovan. De är en mix av kulören Dijon som finns i Nordsjö’s sortiment och jag är mest spänd över att se Deep Dijon uppe på väggarna. Printet kommer från almanackan som också är från Mokkasin och det är oktobers motiv. Tavlan växte jag upp med och det är den som står mig närmast hjärtat för den påminner mig om Sadako och det tusen papperstranorna. Kudden köpte jag på en marknad i Istanbul i våras.

inspiration Kristin_ lagerqvist-3778

Den nya inspirationen har gjort mig sugen på att plocka fram äldre ärvt porslin som jag tidigare ratat. Så nu använder vi de beiga tallrikarna med guldkant varje dag. Den som spar den har.

inspiration Kristin_ lagerqvist-

Sedan kommer vi till kontoret som också agerar bibliotek. Himla mysigt faktiskt. Varje kväll går Igor och jag och väljer en ny bok att läsa och äntligen har jag packat upp alla lådor med mina barndoms böcker. Jag var en riktig bokmal som barn och tonåring. Nu läser vi en Grimmsaga varje kväll…

Här tänker jag också blått eftersom dessa rummen går i fil och det är skönt för ögat om de håller ihop. Vykortet kom jag över på en marknad i New York och nycklarna fann jag ju i snickarboden på gården. Brevpress och mässing är loppisfynd.
Gissa vilken tapet jag valt…

inspiration2 Kristin_ lagerqvist-

Tadaaa… !
Den här med tranorna  som hela världen förälskat sig i de senaste dagarna.
Det är Emma von Brömssen som står bakom magin tillsammans med Eco Wallpaper och jag är så himla nöjd så det pirrar i magen. (lanseras den 18e november)

Måste visa helheten också en dag för här står min blå chesterfieldsoffa, massa pelargoner och böcker, urdruckna temuggar, barn som hänger i soffan, korgar med finheter i och massa andra viktigheter. Ett rum att älska som tusan alltså.
Sovrum och annat spar jag på. Och resultatet av målningen kommer också.
Och du, ser du fotot på skärmen? Förmodligen blir det nr.06 i Dare to Swim The Ocean.