Igår var jag inbjuden till ett alldeles särskilt tjusigt event i Göteborg. Det var Engblad & Co som gick ihop med tjejerna på Säker Stil, Emilia de Poret & Ebba Kleberg von Sydow, för att lansera tapetkollektion Lounge Luxe.

Blev alldeles förälskad i denna skimrande kollektion där mönster, struktur och kulörer kombineras på ett alldeles fantastiskt sätt. Vilket arbete alla inblandade har gjort.

Förstår att huvuddesignern Madeleine Sidemo var mer än stolt då hon presenterade arbetet och äntligen fick visa resultatet av många månaders arbete.

De hade inte valt vilken location som helst att lansera kollektionen i. Jag var pirrigt förtjust då jag ringde på klockan till Style by Mouche och steg in genom dörrarna. Vilken magisk plats!
Miljön med möblerna, konsten, tapeterna, det trevliga bemötandet och allt annat tjusigt gjorde att jag genast bestämde mig för att återkomma, snarast. Så fint!

Emma var där med sin lilla goding och de båda matchade tapeten flott. Drömväskan!

Och tjejerna från Säker Stil var såklart galet snygga och inspirerande. Coola och skärpta tjejer. Du lyssnar väl på deras podd?

Men alltså miljön. Tog massa bilder såklart och grämde mig lite över ljuset som inte gör bilderna rättvisa. Ska återkomma under dagtid och smyga runt med kameran igen.

Tyckte så mycket om fotokonsten som fick ta för sig ordentligt på väggarna. Man ska inte vara rädd för att rama in ett stort foto och hänga upp på en mönstrad tapet  – effekten blir riktigt bra.

Sängkläder från det hypade märket Midnatt. Klämde och kände på kvalitén och den lämnar ingen besviken. Och det där gräset man ser överallt nu… Vad heter det?

Ebba och Emilia hade med sig sin bok såklart. Bra julklappstips – 101 Stiltips.

Allt i lägenheten är till salu och jag hade mer än gärna lagt vantarna på detta soffbord. Vintage såklart men i lägenheten fann jag möbler från Meli Meli också – så fint att blanda.

Tre tjusigt klädda damer i samma soffa – Hanna Mw är en stor stilfavorit.

Inspirationen till kollektionen Lounge Luxe är hämtad från olika hotell runt om i världen. En härligt lyxig känsla och jag tyckte mest om Myfair i den gröna färgställningen. Vi pratade om vilken stor skillnad det blir om man vågar tapetsera alla väggar i rummet. En fondvägg blir ofta jobbigt för ögat och sticker ut men väljer man mönster på alla väggar så blir det ombonat och man omfamnas av atmosfären på ett skönare sätt.

Men hur snygg får man vara?! Coola Anna Furbacken – stylish som alltid.

Och här har vi två andra stilförebilder. Nu ska jag bläddra i deras bok och ta till mig tips och tricks att applicera på min garderob.

Kollektionen släpps ut butik i mitten av januari så det är hög tid att boka målare som kan hjälpa dig eller så kan du ta hjälp av instruktionsfilmen jag gjort ihop med Boråstapeter ifall du tar saken i egna händer.

Tack för en riktigt fin kväll Engblad & Co.

Kommentarer till “Ny tapetkollektion – Lounge luxe

  1. Wow, vilka tapeter! Helt fantastiska. Lite som kalkfärg fast i tapetform. Tror att det där kan vara pampasgräs!

Kommentarer stängda