vila2 _kristin_Lagerqvist

“Der regnar mjukt. Svag vind från havet. Jag drar upp fåror i jorden med en gaffel, gör gropar och petar ner luktärtsfröna med en kaffesked. Två, tre luktärtsfrön i varje grop, sedan ska fröna täckas över. Jag blandar gödsel i jorden som jag försiktigt plattar med händerna.
Fullständigt lycklig.
Att det var det här det gick ut på. Att stå på knäna och gegga med några luktärtsfrön, varför sa de inte det från början.”

Från “Priset på vatten i Finistère”
Bodil Malmsten och jag vet att jorden är balsam för både händerna och själen.

vila _kristin_Lagerqvist-5

Jag har en hel drös böcker att grotta ner mig i under december. Jag har beslutat mig för att ingen stress får förekomma denna månad. Massor av familjetid, lagom med jobb, mycket vila och många stunder i naturen.

Här kommer du nog inte finna någon hets efter det perfekta julpyntet. Kanske att jag knåpar ihop en eller annan liten krans och hänger några utvalda julkulor på inplockad kvist. Men bara om lusten faller på för det blir en fin jul med huset endast fyllt av doften av hyacinter också…

vila _kristin_Lagerqvist-3

Maj, juni och december kan verkligen vara grymma månader för flerbarnsfamiljen om man som jag är en trogen Ja-sägare och ställer lite för höga krav på sig själv. Jag tänker sänka axlarna och inte göra mer än jag mäktar med.

melimeli _kristin_Lagerqvist

Och titta. Tomten kom extra tidigt i år. Tack snälla MeliMeli Home och bästa Amelia Widell.  Heja Amelia och hennes framgångar!
Nyfiken på vad som ligger i påsen?

Fin kväll till dig.