om helgen och fikonplantan

Känslan av att vilja förändra går som ett
sug inom mig. Hösten är här och då
passar det fint att dra sängen till fönstret,
för ingen går ut den vägen till trädgården
förrän våren är här igen, hävdar jag
och hoppas alla håller med.

Min fikonplanta fick flytta in.
Och helt plötsligt förstår jag varför vi dröjde
med att måla våra fönster vita.

Möjligt att jag står här på söndag och möblerar
tillbaka. Ja, du vet ju hur det är…

Jag har också varit inne på vinden och 
dragit fram tjusigaste höstfatet
som vi fick i bröllopsgåva av mina
svärföräldrar. Det passar
bra för diverse viktiga saker
som annars bara ligger och skräpar på bänkar.

Fredag. Nu igen.
denna helg ska jag klappa min familj
medhårs, ta långa promenader vid havet
och hämta min nya matta.

Trevlig helg önskar jag.
hej.

Kommentarer till “om helgen och fikonplantan

  1. Ja, den är min egen, Jag fick den som en liten pinne i en kruka för tre år sedan. Harmoniskt? Fint att du säger det, känns inte riktigt så just nu när jag typ fått ett bryt på all vår inredning och vill höja i tak och måla om och….

  2. ibland tänker jag att medan jag fortfarande har lusten att förändra så lever jag på riktigt. det där med att vara helt klar och färdig skrämmer mig. fint att ni inte målat era fönsterkarmar, jag gillar ju brunt! kram min vän

  3. Ja, det är så härligt – det kliar i mig också att pyssla och greja inomhus nu. Under sommaren glömmer jag nästan hur det ser ut inomhus! 🙂

Kommentarer stängda