Om Johanna Bradford

johanna1

Jag lärde känna Johanna Bradford via våra bloggar och nu sedan några år tillbaka gör vi mycket arbeten ihop och umgås även som vänner. En väldigt givande och fin relation som jag är ödmjukt tacksam över.

När jag fotade hennes hem i början av veckan passade jag på att ställa henne några frågor till ett blogginlägg här på Krickelin. Det har varit ett sant nöje att bläddra tillbaka i mitt fotomaterial för att hitta foton som kan visa ”min Johanna”.
Så mycket fint vi gjort tillsammans. Och i april åker vi dessutom till Florens tillsammans.
Alltså jag svimmar så fint man kan få ha det ibland alltså!

johanna6

Hej Johanna!

Vad äter du helst?
Oj! Svår fråga. Jag älskar typ all mat. Bara den är lagad från grunden och hjärtat och allra helst ekologiskt såklart.

Ok, vad äter du inte?
Smörgåstårta, får rysningar att bara tänka på det.

johanna7

Vad brinner du för?
Massor! Men för att sammanfatta det något brinner jag för det vackra och goda i livet. Att leva mitt liv fullt ut och göra min stund här på jorden så bra som jag bara kan. Det kan ju låta både otroligt ytligt och pretentiöst och jag har varit så himla trött på mig själv som inte bara kan nöja mig med att gå den enkla vägen, att jag är en sann 80-talist klyscha som ska hålla på att förverkliga mig själv. Men jag har släppt det nu och ser det istället som en enorm tillgång. I want it all och tror på att behandla andra så som man själv vill bli behandlad.

johanna2

Vart reser du helst och varför?
Jag gillar inte att sitta på ett flygplan för länge. Tycker att det är fruktansvärt tråkigt, lite klautrofobiskt och helt galet när man tänker på miljöaspekten så jag håller mig helst inom Europa. Köpenhamn och Paris är mina absoluta favoritstäder, näst efter Göteborg då. Gillar enkelheten där, all inspiration och framförallt all god mat. Sedan vill jag slå ett slag för Sverige. Det finns massor med vackra platser här, mina favoriter är: Bohuslän, Halland, Skåne, Österlen och Gotland.

johanna5

Vad lyssnar du på?
De mest spelade artisterna hemma hos oss är nog Van Morrison, First Aid Kit, Anna Ternheim, Bob Dylan, Daniel Norgren, Anna von Hausswolff, Emmylou Harris, Håkan Hellström, Florence And The Machine, Ulf Lundell, Tracy Chapman, Lykke Li, Nina Persson, Norah Jones, Phosphorescent, Alela Diane och Amason.

johanna4

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Hmmm.. Visste du att det syns på instumentbrädan i bilen vilken sida tanklocket är på? Jag vet inte hur många gånger jag har försökt kolla i backspegeln efter vart tanklocket är för att jag alltid glömmer.

Men så berättade en kompis till mig att det bara är att kolla på tanksymbolen på instumentbrädan, vid den finns en pil och den pekar åt det håll tanklocket sitter. Så smart!
Inte alls inredningsrelaterat eller så men jag tycker att det är så smart att jag ville dela med mig.

johanna9

Ni ska flytta till hus. grattis! Vad ser du mest fram emot?
Tack snälla! Åh! Jag ser fram emot allt.
Trädgården, att ha nära till havet men också till stan. Att ha ett stort kök där massor med vänner kan hänga, att kunna säga ”jag går upp och lägger mig”. Så myslyxigt att ha fler än en våning liksom.

johanna10

En viktig rutin för dig?
Morgonstunden är viktig, jag gillar inte att stressa utan vill ha god tid på mig.
Brukar börja dagen med några enkla yogaövningar, äter frukost i lugn och ro, läser tidningen och gör iordning mig. Sen har jag bråttom iväg ändå, haha.. Jag är en obotlig tidsoptimist.

En annan helig rutin är på fredags eftermiddagen och kvällen. När jag jobbart färdigt tar jag en sväng på stan, köper en bukett blommor och går till saluhallen för att köpa räkor och annat gott till kvällens middag.
Kanske möter jag upp några kompisar och min man för en aw och sen beger vi oss hem för att sätta blommorna i vatten, packar upp kassarna från saluhallen och dukar upp. Älskar det!

Sedan är ett dopp i havet det bland det bästa jag vet så det försöker jag göra så ofta det bara går.
Under sommaren badar jag varje dag och nu under vinterhalvåret blir det någon gång varannan månad. När vi flyttar till hus  har vi närmre till havet så då är mitt mål att bli en året runt badare på riktigt.

johanna11

Tusen tack Johanna! Ses snart igen. kram