Karolinedelaconcha_kristin_Lagerqvist-3

Denna vecka är det butiksägarinnan Karoline de La Concha som är med i min Söndagsintervju.
För bästa inspirationen så kikar jag alltid igenom denna tjusiga stilgurus feed på Instagram.
Maken till coola och klockrena outfits!
Karoline har en smittande härlig karaktär som får mig på bra humör också. Tur att jag inte bor närmre för då hade jag sprungit till henne var och varannan dag för nya klädköp och blivit helt ruinerad på köpet…hahahaha. 😉

Karolinedelaconcha2_kristin_Lagerqvist

Vad äter du helst?
Ekologiskt och hemmalagat. Med bra råvaror kan den enklaste rätten smaka fantastiskt.

Ok, vad äter du inte?
Jag älskar mat och glad för att testa nya smakupplevelser men avstår gärna från halvfabrikat. Även när tiden tryter så finns utmaningen i att slänga ihop något snabbt från det man har i kylskåpet.

Karolinedelaconcha_kristin_Lagerqvist-4

Vad brinner du för?
Jag brinner för den starka individen som vågar gå mot strömmen. Starka kvinnor som gör skillnad i världen i stort och smått. Trendsättare, politiker, dagispedagoger. Människor som är passionerade i sitt yrke. Det är de som rör om och ser till att världen blir lite vackrare och bättre.

Karolinedelaconcha2_kristin_Lagerqvist-2

Vart reser du helst och varför?
Jag reser gärna till ön Formentera för stillheten, paradisstränderna, det turkosa vattnet och för den höga kvaliten på allt som ligger på denna lilla ö. Här hyr jag en moped och ger mig ut på upptäcktsfärd. Passar på att stanna till vid alla vackra stränder, äter nyfångad fisk, besöker sömniga byar och stannar till vid fyren med den bedårande utsikten. Avslutar gärna dagen på en Beach Club med en god cocktail i handen och till skön musik se solen gå ner vid horisonten.

Vad läser du?
Modetidningar eller sagor för min 3 åring.

Karolinedelaconcha_kristin_Lagerqvist-7   Karolinedelaconcha_kristin_Lagerqvist-10

Vad lyssnar du på?
Lykke Li, Singtank, Oh Land, Lorde

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Omge dig av männsikor med bra energi, som lyfter dig, vill dig väl och inspirerar dig. Gör dig av med energivampyrer och människor som dränerar dig på kraft och kärlek.

En viktig rutin för dig?
Kan inte leva utan mina mirakelansiktsoljor från Raaw in a Jar. Fukt och lyster dygnet runt.

Karolinedelaconcha_kristin_Lagerqvist

Du driver butiken Karoline de la Concha.. Kan du berätta lite om den och resan dit?
Jag har haft butiker i både Malmö och Helsingborg under många år men kände att ett annat behov växte fram hos kunden. Man vill ha en annan service och en starkare upplevelse. Kunden har hos mig friheten att välja själv när det passar då tider bokas in. Vill flytta fokus från säljhets och massinköp till genuin service och unikiteten märkena har. Jag kan idag sticka ut med mitt koncept innebärande en fysisk butik med personal shopping och rådgivning samt en webbshop. Kommer under 2017 att utveckla områden som garderobsplanering och nischade events. Jag ser mig själv som en stylist med en känsla för vad min kund vill ha och vad som är hetast på marknaden just nu.

Karolinedelaconcha_kristin_Lagerqvist-6

Vart finner du mest inspiration?
Möten med människor samt mycket på den internationella modescenen. Även det operfekta och lite annorlunda kittlar mig. Allt som är stöpt i samma form är för mig totalt ointressant och irrelevant. Dina kläder är din sköld mot världen och spegeln mot ditt inre. Det är bitarna jag vill väcka.

Karolinedelaconcha_kristin_Lagerqvist-9

Tusen tack för kloka och fina svar Karoline! Fin söndag till dig och alla som kikar in.

Följ Karoline för mängder av inspiration och stilknep på @karolindelaconcha  och Karoline de la Concha.
Ta också del av detta blogginlägg om Karoline och hennes hem.