Låt oss diskutera det här med vikten.
Eller jag menar – låt oss inte alls diskutera min eller din vikt. Det spelar ingen roll för mig vad du väger och min vikt bör inte vara ett problem för dig heller.

Anledningen till att jag tänkt på det extra mycket just nu är för att jag åter igen (!) fick en “välmenande” kommentar om “att jag måste äta upp mig nu”. Att jag är för smal alltså…
Seriöst?! Enligt vem?
Jag har en högst vanlig kropp som jag mår mycket bra i. Den är frisk, stark och orkar mycket. Jag kan springa långt, bära tunga barn, leka länge och jobba många timmar utan att bli trött.
Jag fyller snart 40 år och jag har lärt mig vad min kropp mår bra av. Den mår bra av regelbunden träning, sömn och mat som får mig må bra. Jag tänker att de flesta kroppar mår bra av det oavsett vad man har för storlek i midjan på jeansen.

Därför tycker jag också en sådan här läsarkommentar är märklig:

“Det enda jag skulle önska mindre av är kommentarer om att saker du äter är “nyttigt” samtidigt som man ser ngt med väldigt få kalorier i bild. Det är så otroligt triggande för många att se smala människor lägga stor vikt vid “hälsa” även om den smala kanske mest tänker på att må bra så blir ändå budskapet mottaget som “var smal” av många. Så jag hoppas att du kan minska lite på nyttighetssnacket, för dessa läsares skull. Menar absolut ej att du sagt ngt fel men jag har jobbat med såna här frågor och tro mig: Sånt påverkar fansen. <3″

Om jag vänder på det då.
Som om jag skulle gå in på en blogg och bli provocerad av att en kurvig tjej står med en fin och god kladdkaka i famnen och stolt tipsar om receptet på detta, för hon tror det är intressant och skulle skänka hennes läsare mervärde. “Usch, tipsa inte om någon kalorifullt. Din kroppsform provocerar mig och du borde verkligen äta mindre socker.” Eller nä, det vore ju faktiskt förskräckligt om jag gjorde det.
Vadå triggar? Får jag bara visa kardemummabullar och äppelpaj här i bloggen på grund av min kroppsform? Annars mår vissa läsare dåligt?

Andra kommentarer jag fått om min kropp under mitt liv medan jag på riktigt druckit grädde för att gå upp i vikt under perioder och faktiskt googlat rumpinlägg då jag inte fyller ut en enda bralla bak till.

“Ta på dig något annat än det linnet när vi går ut, du ser riktigt anorektisk och sjuk ut faktiskt..”
“Alltså när jag går bakom dig ser dina ben ut som två tändstickor som kan gå av när som helst…”
“Nu måste du börja äta mer, du ser sjuk ut!”
“Vad fin du är som gravid, du är ju alldeles för mager annars…”
Mfl…

Jag har aldrig sagt till en överviktig människa att jag tycker hen borde äta mindre. Har du det?
Men har du kanske lagt en onödig kommentar till någon du tycker är för smal någon gång? De svider ska du veta. Oavsett hur normen i vårt samhälle ser ut.

Jag trivs med min kropp. Jag ser Inte sjuk ut och jag äter sund mat samt tränar för att vara frisk och pigg.

Jag tycker inte det är ok att ifrågasätta min vikt eller någon annans vikt.  Man är den man är och äter det man vill. Alla kroppar är fantastiska.