sri-lanka-13_Kristin_lagerqvist-0530

Jag lärde känna Linn Lundgren via sociala medier och besökte senare hennes vackra hem på Sri Lanka. En otroligt inspirerande ung tjej med varmt hjärta och skrattet nära.
Hon är driven, nyfiken, modig och smart. En perfekt kombination om man vill driva ett Surf- & Yoga Retreat på andra sidan världen. Linn bor på Sri Lanka med sin livskamrat Petter och de driver en mängd olika spännande projekt tillsammans.
Så skoj att hon är med i veckans söndagsintervju.

sri-lanka-story_Kristin_lagerqvist-9430

Vad äter du helst?
Fisk och skaldjur som vi plockat upp direkt från någon av de många fiskemännen  i området. Till lunch när det är så varmt om dagarna äter jag helst en god sallad. Just nu testlagar vi en mängd olika rätter till vårt nya café.

Ok, vad äter du inte?
Jag äter inte rött kött eller kyckling, vilket passar väldigt bra här på Sri Lanka. Enligt Petter är det väldigt svårt att hitta bra lokalt kött.

Ceylon Sliders-0W2A4672

Vad brinner du för?
Att se idéer bli till verklighet.
Ända sedan jag var liten har jag varit bra på att fantisera och se saker framför mig. Bra när man ska skapa koncept, jag ser ofta en målbild och jobbar bestämt mot den.
Det är så fantastiskt att få jobba med det jag tycker är roligt – konceptutveckling, inredning, design.

fish-point4_kristin_Lagerqvist

Vart reser du helst och varför?
Till Torekov om sommaren, inget slår Bjärehalvön.
Vi brukar åka ut med Petters pappas båt till Hallands väderö. Där finns en liten kobbe som vi döpt till Sri lanka. Denna plats känns som det bästa utav våra två världar.

sri-lanka-story_Kristin_lagerqvist-9236

Vad läser du?
Just nu läser jag flera olika böcker om legenden och arkitekten Geoffrey Bawa och lankesisk arkitektur samt historia. På mitt nattduksbord ligger också Running in the family av Michael Ondaatje. Det skrivs och dokumenteras väldigt mycket om ön just nu, både om inbördeskriget, kolonialismen och nutid.
Jag försöker greppa alltsammans, men det är svårt att förstå som outsider från Sverige.

fish-point3_kristin_Lagerqvist-5

Vad lyssnar du på?
Jag har rätt bred musiksmak och är en riktig periodare. Här är min senaste playlist på Spotify.

När jag är stressad lyssnar jag på svenska deckare på Storytel, lyssnar inte så noga, men skönt att höra att någon pladdrar på svenska i bakgrunden, jag tänker bättre då. Lite konstigt kanske…?

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9202

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Om ni kommer till Sri Lanka vill jag tipsa om att besöka Geoffrey Bawas magiska trädgård som ligger väl gömd i närheten av Bentota. Den är ett livsverk, som tog honom 40 år att färdigställa. Och nu håller den nästan på att förfalla. Men det är en sjukt magisk känsla där…
Tips är att komma senare på dagen, 15.30 och stanna så sent som man får (17.00) för att se det magiska ljuset.

sri-lanka-story_Kristin_lagerqvist-0450

En viktig rutin för dig?
Just nu känner jag att jag saknar en bra rutin för livet i allmänhet. Så fort vi startat upp vårt nya koncept så ska jag försöka få till ordentliga arbetstimmar och planera in tid för yoga och surf. Tror det är något många egenföretagare jobbar med, att bli bättre på att inte ta med jobbet hem så mycket.
En liten rutin som jag faktiskt har skaffat sen jag flyttade hit är att tända min elektriska oljelampa någon timme innan jag går och lägger mig. Väljer olika essentriska oljor beroende på hur jag mår. Lavendel och atlasceder om jag vill ha en lugnande doft. Citrongräs och pepparmynta om jag vill bli uppiggad. Så skönt, känns som ett eget litet spa.

sri-lanka-story_Kristin_lagerqvist-9193

Du och din livskamrat Petter driver Sunshinestories på Sri Lanka. Kan du berätta lite om vägen dit?
Vi visste sen första gången vi träffades att vi båda älskade att resa. Och våra första år tillsammans gjorde vi just det, sex månader om året i tre år. Vi insåg tidigt att vi verkligen inte ville bo i Sverige på vintern. Vi resebloggade på sunshinestories.com om våra äventyr och lyckades bli sponsrade av Billabong, Sea to Summit, Fjällräven med mera. När vi kom hem re-brandade vi Petters familjerestaurang G Swenson’s Krog, startade Farmers Market Torekov och när vi pluggade i Malmö drev vi typ en liten byrå ihop där vi designade hemsidor och gjorde sociala medier för företag.

Vi kände rätt mycket press på oss att börja studera, det är en rätt svår tid i livet, som 20 + åring. Vilken väg man ska ta. Om man gör ”rätt eller fel”. Vi började studera i Malmö, mest för att det kändes dumt att tacka nej till en fri utbildning när många vänner vi träffat runt om i världen inte hade fri skolgång. Vi sparade pengar och åkte till Sri Lanka en gång om året på varje jullov. Sista året på universitetet så flyttade vi hit för att skriva vår c-uppsats. Vi letade efter ett litet hus för två studenter. Men istället gick jag och blev kär i en 85-åriga gammal villa i holländsk kolonialstil med sex rum och innergård..

Så kom det sig att vi först öppnade ett litet bed & breakfast.  Alla gäster ville göra det vi gjorde, surfa och yoga, så vi tipsade om var man kunde hyra brädor och tog in en yogalärare vissa dagar. Eftersom varken Petter eller jag gillar att göra något halvdant så bestämde vi oss för att göra det ordentligt med en kvalité vi kunde stå för kommande säsong. Vi satte ihop en vecka med allting som vi själva älskade med Sri Lanka. Surfcoaching på hög nivå som videofilmas varje dag, två yogalektioner om dagen, interaktion med det lokala samhället med utflykter och fantastisk personal som tar hand om gästerna. Just personalen är jag så extremt tacksam över, vi har snart 30 anställda och jag är så himla glad över dessa fantastiska människor som vill jobbar med oss och ger 100 % för att våra gäster ska ha det bra.

Med Sunshinestories här på Sri Lanka så känns det som att allting vi jobbat med de senaste åren har fallit på plats. Våra utbildningar kom till bra användning, kontakter vi skapade när vi reste rundor och bloggade och erfarenheten från restaurang och service. Många av våra första gäster var gamla bloggläsare som följt hela vår resa, vilket är riktigt häftigt.

 

Ceylon Sliders-0W2A4725

Hur ser en helt vanlig dag ut i ert liv?
Jag vaknar runt 7 när vår ett-åriga hittehund Occy rafsar på dörren och vill ut.
Här önskar jag att jag kunde säga att jag gjorde en timmes yoga eller stack och surfade, men just nu har jag inte energi till det så jag går tillbaka till sängen och drar mig lite innan jag går upp och gör frukost.
Just nu äter jag gröt med färskgjord kokosmjölk och små, söta bananer. Sen brukar jag och Petter ha ett litet möte för att gå igenom vad det är vi har planerat att göra för dagen och vad det är prio på.

srilanka6_Kristin_lagerqvist-2

Alla dagar ser olika ut men just nu åker jag iväg på min nya lilla motorcykel till Weligama där vi håller på att öppna Ceylon Sliders. Rummen är klara men jag jobbar fortfarande med att få upp shopen och kafét, jag kollar till snickaren eller målaren som är och fixar så allt ska bli klart.  Sen brukar jag brukar sätta mig ner och ha möte med boknings- och marknadsföringspersonalen och se hur de ligger till och om de har några frågor. Jag äter en god rice & curry lunch som fantastiska Samanthi har lagat. Och sedan sätter jag mig med datorjobb som är det som nästan tar längst tid av min dag. Det är allt från mejl till märkena som vi ska ha i shopen, spännande samarbeten, nyhetsbrev som ska göras, sociala medier som ska uppdateras och ny personal som ska intervjuas via skype.

sri-lanka-13_Kristin_lagerqvist-0442

Vid 15-16 dippar alltid min energi så då försöker jag dricka en god juice. Sen åker jag hem till vårt hus och kollar till hur våra sex valpar och tre andra hundar mår, vi tar hand om totalt 10 hittehundar som vi har gett ett hem. Sedan jobbar jag lite till med mail och frågor som kräver att jag måste dubbelkolla med Petter. Till kvällen lagar jag min favoriträtt Laksa om jag har ork eller så åker vi till någon restaurang och bara sätter oss ner med en mojitio i näven och försöker insupa hur otroligt lyckligt lottade vi är och så lovar vi varandra att vi ska försöka att ta mer tid till att surfa och yoga och bara vara. Men just nu ger vi 200 % för att bli klara med allt till high season börjar. Jag har påbörjat en liten blogg som heter lankalivin.com som jag uppdaterar när tid finnes. Kika gärna in där.

Ceylon Sliders-IMG_9600

Ja, ett nytt ställe lanserades i dagarna. Hotell, café och shop…? WoW! Berätta allt om detta, pretty please.
Vi kallar det Ceylon Sliders, det är som ett naturligt komplement till Sunshinestories. Sunshinestories är väldigt exklusivt för endast de som är gäster på vårt retreat som spinner söndag till söndag varje vecka året om. Vi ligger i en privat villa utan skyltar eftersom vi medvetet inte vill ta emot drop in gäster, det stör liksom våra retreat-gäster om det kommer in utomstående mitt i deras yoga och så vidare. Trots det så hittar flera personer i veckan till oss på något konstigt sätt eller genom att ha frågat runt hela byn. Det är så himla tråkigt att inte kunna ge dem i alla fall en liten bit av Sunshinestories. Så med det i tanken och för att vi själva saknar ett ställe med riktigt bra kaffe, bra solkräm, badkläder och en plats att ses på så växte idén om Ceylon Sliders fram. När vi fick erbjudandet om en plats som passade det vi ville göra perfekt så kunde vi inte säga nej.

Ceylon Sliders-IMG_9680

Vid havet i Weligama på en långsmal tomt öppnar vi nu ett litet hotell, en shop och ett kafé. Vi vill att det ska vara med än bara en plats, vi vill bygga ett community. Vi kommer ha ett litet  surf team med team riders, både lokala och internationella duktiga surfare. Vi har  olika fotografer och filmare inbokade för hela säsongen och tanken är att dokumentera och sprida the Ceylon Sliders vibe! Dessutom är jag riktigt glad över att en av mina favorit yogalärare kommer hålla i yogan. Vi kommer erbjuda drop in yoga och även surflektioner och surfguidning. Tanken är att om du verkligen vill lära dig surfa eller vill ha en veckas retreat så ska Sunshinestories vara det självklara valet. Men om du är här i färre dagar och inte vill ha hela retreat-upplevelsen så passar Ceylon Sliders perfekt.

Ceylon Sliders-IMG_0060-2

Rummen är redan färdiga och vi tar emot rumsbokningar. I butiken kommer jag sälja mina kimonos som jag designar och kvinnor i vår lilla by syr samt saker från några av våra favoritmärken som Seea, Quality Peoples, Bing surfboards samt några lankesiska märken som verkligen är i framkant.

sri2-lanka-story_Kristin_lagerqvist-9866

Ni är båda två otroligt drivna och inspirerande. Kan du berätta hemligheten bakom ert engagemang?
Jag tror att hemligheten är att Petter och jag är en riktigt bra kombination när vi slår våra huvuden ihop, ett kreativt radarpar.
Vi har samma intressen och ofta samma vision men sanningen är att som människor är vi otroligt olika. Och jag tror det är vår största styrka. Det gör att vi kompletterar varandra väldigt bra, och ibland så gör vi varandra tokiga såklart.
Men mest av allt så gör det att vi skapar bra grejer tillsammans.
En annan styrka är att det är fantastiskt att vara två när det är motvind. Det låter kanske som det varit superlätt att komma hit, men att öppna företag i ett helt annat land är stentufft. Det är riktigt skönt att vi kan stötta varandra, och ventilera och komma på lösningar och så vidare. I bland känns det som vi turas om att tvivla, om jag är nere och lite deppig så peppar Petter mig och när Petter tvivlar så är jag på topp och peppar honom.

Tusen tack bästa Linn för all inspiration! Hoppas vi snart delar vågor ihop.

Är du nyfiken på Sri Lanka så finner du alla mina inlägg därifrån här.

Fotograf: Neverlandboys.co & Jag