mia

Redan söndag? Det är dags för veckans Söndagsintervju och denna veckan har jag bjudit in min gamla bloggkollega på Lovely Life – Mia Anderberg.
En sprudlande och varm tjej som är en av Sveriges bästa stylister inom mode. Älskar alltid alla modereportage där Mia haft ett finger med i spelet.
Mia och jag träffas lite då och då i olika sammanhang. Mest har vi hängt på Mellby Klockargård på Österlen  eller på Kustliv i Varberg tillsammans. Alltid lika skoj!

Vad äter du helst?
Oh, älskar ju god mat och att upptäcka olika smaker. Förälskad i sk. Asian fusion dvs asiatiskt med mix av andra världsdelars mat. Jag är en nöjd flexoterian. Äter helst vego eller skaldjur hela veckan och fredagar kör vi ”köttfredag”. Dvs en god köttbit.  Annars är ett kokt ägg och en avokado enkla älsklingar som jag oftast äter till lunch.

Ok, vad äter du inte?
De gamla skolbespisningsgodingarna… Blodpudding, lever och jag har väldigt svårt för osobuco och danskt fläsk är ett absolut no no.

Mellby-Klockargard2-2921

Vad brinner du för?
Alla människor lika värde och miljön. Båda har jag haft med mig i blodet sedan barnsben.

Vart reser du helst och varför?
Jag älskar att resa och upptäcka världen och gör det en del i mitt arbete. Men favoritresorna är en timme med bil till torpet på Österlen eller ett flyg till Los Angeles. På torpet finner jag ett lugn och jag blir en Mia som jag gillar väldigt mycket. Los Angeles älskar jag för ljuset, doften, havet, maten, löprundorna i soluppgången, butikerna, de ekologiska caféerna och mataffärerna. Den Mia jag finner där är också en favorit. Jag skulle kunna tänka mig att bo i Santa Monica ett år med familjen. Men efter det skulle jag behöva lämna detta LaLaland.

mia3

Vad läser du?
Mycket. Just nu läser jag Ett litet liv av Hanya Yanagihara.

Vad lyssnar du på?
Jag lyssnar mycket på radion i bilen eller Spotify när jag springer. Din Gata varvas med P1. Sverige har så många bra kvinnliga svenska artister och jag älskar att lyssna på svensk hip hop och hur de använder språket. Min favorit just nu är Silvana Imam.

mia5

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Våga fråga. Våga prova. Hoppa. Kasta dig ut i det okända. Inte för att jag alltid själv gör det men för att jag brukar säga det till mig själv. Ibland hoppar jag, ibland bara frågar jag. Båda är ok.

En viktig rutin för dig?
Ibland blir jag själv förvånad över mig själv och alla rutiner jag har som är viktiga för mig och för att livet som mamma och kvinna ska funka. Men den som nog är viktigast är att på kvällen ta bort make up, sätta på en bra ansiktscreme, borsta tänderna och att läsa innan jag somnar.

mia2

Du driver bloggportalen Love Life. Kan du berätta lite om detta och om portalens planer för 2017?
Jag tog över Lovely Life från Johanna Bradford och Amelia Widell. Efter att ha bloggat där sedan sajtens början kändes det självklart att ta Lovely Life vidare när jag fick chansen. Nu vill vi ge Lovely Lifes läsare ännu mer innehåll.

Vi har tagit in fler intressanta bloggare på sistone, så som Anna Cate, Katrin Bååth och Marthe Bo. Med dem vill vi också sprida oss över hela landet. Med Marthe Bo möter vi även Norges efterfrågan på vackra bloggar. Jag hoppas fortfarande på en norrländsk bloggare så om någon har ett tips eller älskar allt norr om Uppsala. E-mail me!
Det är fler bloggare på väg in och vi hoppas att 2017 blir perfekt!

Mode ligger dig extra nära hjärtat. Berätta, hur gör man om man älskar mode men ändå vill göra kloka köp som håller stilmässigt och samtidigt tänka på hur man konsumerar ur ett miljöperspektiv? Har du några bra tips?
Mitt arbete som stylist gör att jag har ett väldigt tvetydig känsla till mitt jobb. Jag jobbar med att få folk att konsumera men vill samtidigt att vi ska sluta konsumera.
Majoriteten av oss kommer inte att sluta konsumera. Därför tänker jag att vi måste se över vårt konsumtionsbeteende.
Vad behöver vi… egentligen? Varför shoppar du? Är det bara för en snabb kick?
Gå över din garderob och kolla vad som är felet som gör att du står där varje morgon och tänker att du inte har något att sätta på dig. Ibland finner du svaret bortom garderoben, snarare i hjärtat. Här kan du hitta min Guide till en klimatsmart garderob.

mia6

Ovan bild är en riktig klassiker från Kustliv 2015. Hoppas jag kan samla samma glada gäng i juni igen för lite skön surf i viken… . Mia Anderberg,  Frida på TrendenserSofia på Mokkasin Johanna Bradford , Hanna Ahlin på HannasInspoMalin Wikerberg som står bakom smyckena Lite Kalabalik  och modebloggaren Hanna Stefansson.

Slutligen. Du är nybliven torpägare. Vad har du för drömmar och planer för torpet under 2017?
I vår ska jag börja odla och plantera.
Det är den allra roligaste biten. Jag längtar och läser böcker om odling och funderar och filosoferar mycket redan. Snart är det dags!
Renoveringsmässigt så försöker vi finna lugnet och ta lite i taget. Men i vår ska våra nya, spröjsade fönster sättas in, nya ytterdörren ska in och ny panel på en gavel. Nya hängrännor….listan är lång…..
Och det där med utedass och bara kallt vatten inomhus och bada i en balja funkade jättebra på sommaren, charmigt till och med men inte så bra höst och vinter. Så vi funderar på att gräva trekammarbrunn och dra in varmt vatten. Vår tanke är att vi ska vilja vara där året om. Utedasset brukar bidra till att familjen vill åka hem efter 3 dagar när det är under 1 grad ute och becksvart efter kl.16.00. Vi har ingen el ute.

Dagen när vi hittade vårt torp var en solig dag i maj och när vi körde ner för grusvägen som var kantad av blommande körsbärsträd visste vi att vi mött vårt öde. Det här var vår plats på jorden. Nu ska vi bara ta hand om den och lyssna på dess hjärta. Varsamt.

Tack Mia! Lycka till med allt under 2017!

Du finner Mia’s blogg här.