om min man Jonas

jonas_Kristin_lagerqvist-3371

Under våren har jag bett olika människor svara på lite frågor till ett söndagsinlägg här hos mig. Jag har frågat vänner som står mig nära, människor som jag finner intressanta och människor som på något sätt gjort ett fint intryck på mig.

Idag har jag bett min man Jonas ställa upp. Han svängde ihop lite svar över datorn samtidigt som både Siv och Igor pockade på uppmärksamhet. Det fixade han galant tycker jag.

jonas_Kristin_lagerqvist-3372

Jonas och jag har snart varit gifta i tio år och det är himla turligt för mig att just han är min livspartner för vi kompletterar varandra strålande. Gissa vem Siv helst gosar med förresten…?

jonas_Kristin_lagerqvist-3393  

Hej! Vad äter du helst?

Jag äter allt och uppskattar det mesta. Gärna lättare mat som sushi och sallad, samtidigt som jag inte skulle vilja leva utan lammfilén hos Dorthe på Johns Place i Apelviken.

Ok, vad äter du inte?


Det finns egentligen bara en sak på den listan – grisfötterna på Au Pied de Cochons i Paris. Men allt annat på menyn är fantastiskt. Sen har jag i och för sig aldrig provat surströmming, men det hoppas jag kunna göra i sommar.

jonas_Kristin_lagerqvist-3401

Vad brinner du för?

Det finns mycket att brinna för i livet. Men om jag avgränsar mig till fritidsintressen så har jag egentligen alldeles för många, och särskilt såna som tar mycket tid i anspråk. Men surfing skulle jag säga ligger överst på listan. Hittills har vindsurfing varit min grej, men efter resan till Sri Lanka och Sunshinestories har vågsurfing fått flytta in på en delad förstaplats. Generellt tycker jag att allt som är nytt och i förändring, är spännande. Jag är rastlös och äskar att lära mig nya saker.

Vart reser du helst och varför?

Svårt när världen är så full av fantastiska platser. Skidåkning i Sälen tillsammans med barn och vänner. Paris och Florens med min fru. Sri Lanka med familjen. Etc..

Men i alla lägen skulle jag säga att sällskapet är viktigare än resmålet.

jonas_Kristin_lagerqvist-3418

Vad lyssnar du på?

Min musiksmak har förändrats mycket genom åren, i takt med erfarenheter intressen och umgänge. Men den musik jag lämnat bakom mig har på något sätt alltid fortsatt hänga med. I mina spellistor finns därför 90-talshiphop, jazz, skatepunk, deephouse och allt däremellan. Den enda röda tråd som tycks finnas är att min fru tycker att all min musik är “svår”. Om jag måste lyfta några favoriter så blir det The Smiths, A Tribe Called Quest, Hotel Costes och John Coltrane.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?

Det får bli ett tråkigt (men ack så nyttigt) banktips då. Ta tag i din bankkontakt och se över ditt pensionssparande. Och gör det helst innan du går i pension. Och när det är gjort – lev livet som om du inte kommer leva tills du blir pensionär…

jonas_Kristin_lagerqvist-3397

En viktig rutin för dig?

Jag försöker springa en runda på morgonen, innan familjen vaknar. Det är den tveklöst bästa starten på en dag, och jag håller mig i form utan att ta tid från familj, arbete eller fritid.

Hur är det att vara gift med en bloggare? Alltså både det positiva och negativa då?

Att vara gift med en person som är så kreativ och öppen för influenser som min fru är verkligen fantastiskt. Livet blir aldrig tråkigt när huset (och livet) blir till en lekplats för en konstnärssjäl. Jag kan inte se särskilt mycket negativt med det. Skulle möjligtvis vara när maten hinner kallna innan hon fotat färdigt och vi andra får börja äta då…

Tusen tack bästa Jonas! Roligt att du ställde upp. 🙂