Vi har alla lika mycket tid – inte sant?

Frågan är ju bara vad man gör med den. Det är naturligtvis helt individuellt och upp till var och en.
Jag får ofta höra  “Men hur hinner du?” , “Du är ju överallt!” , ” Det är mycket nu va…?” samtidigt som ögonbryn höjs.

Blir alltid lite modfälld över att folk runt omkring verkar se på mig som en människa som har hundra bollar i luften och bara springer genom livet.
Eller – det kanske är en ren tolkningsfråga från mitt håll.
Alltså en rädsla jag själv har som jag läser in hos människor jag möter. Egentligen kanske de är imponerade över vad jag lyckas fylla min tid med.

Jag kan tänka mig att det ser ut som jag gör mycket om man följer mig i mina digitala kanaler och tänker att jag har en anställning 8-17  upp på allt jag delar. Så är det ju faktiskt inte.
Jag gillar när det går fort, ja  – men jag tycker inte om att ha för mycket att göra. Försöker bromsa och blir bättre och bättre på att  tacka nej.

Visst kan mina dagar vara sprängfyllda med jobb eftersom jag driver två växande bolag. Men om jag känner mig sliten och behöver en lugn dag så kan jag bestämma mig för att träna, pilla mig i naveln, blogga och sedan hämta barn på skola tidigt. Jobbet får vänta till efter jag nattat barnen eller morgondagen.

Jag har inte mer att göra än någon annan, tänker jag. Allt är en fråga om prioriteringar och de ser olika ut hos oss alla. Jag mår väldigt bra av att jobba.

Bra tips jag tagit med mig på vägen de sista veckorna:
– Vänta med att öppna mail och beta av annat jobb – annars går hela förmiddagen åt att besvara frågor.
-Vad har jag egentligen i min kalender som genererar intäkter?
-Hur kan jag maximera nyttan med det jag gör?
/Frida Ramstedt
Lyssna på  Frida då hon gästar Entrepenörspodden.

-Sluta säga “jag inte har tid” och vända det till att “jag prioriterar inte detta”.
/ Yoga Girl, Rachel Brathen
Titta på A quest for Success med Rachel som gäst

Reflektion – Jag ska bli ännu bättre på att prioritera. Vara mer strategisk och skarp som entreprenör – ha tydligare mål för att kunna jobba mer fokuserat. Jag måste också prioritera min hälsa och återhämtning mer än idag för att orka utvecklingen i mitt företagande.

 

Kommentarer till “Om tiden och entrepenörsskap

  1. Liker virkelig godt innlegg av denne typen, takk skal du ha! Du linket til det intervjuet med Rachel for en liten stund siden og jeg endte opp med å se på hele, og fastnet akkurat i det du sier om å endre fra å si at man “har ikke tid” til “dette prioriterer jeg ikke”. Det gjør virkelig noe med innstillingen og valgene man tar, jeg har tenkt på det flere ganger om dagen siden <3

  2. Så sant! Det handlar om prioriteringar. Det är vad du gör med din tid det låter så härligt att inte vara “fast” i ett 8-17 jobb utan jobba mer vissa dagar för att sedan luta sig tillbaka., som sagt alltid ett val. Jag är imponerad och tycker att du är otroligt driftig! Ha en fin och mysig Lucia-dag!

  3. SÅ enig i alt!! Hälsan är så viktig som egen företagare. Den skal topp prioriteras i 2018 för min del. Hoppas du få en fin dag, Kram C

      1. Det kommer helt naturligt, du ger mig jätte mycket inspiration varje dag så det är väl det minsta man kan göra at ge lite tillbaks med kommentarer:-) Jag tycker extra mycket om at du har ett djup i dina inlägg och att inläggen handlar om mer än bara vacker inspiration. Ha en fin vecka, Kram C

  4. det där med att se på tiden som en prio istället är verkligen så nyttigt! LOVE IT

    1. Visst är det! Man säger ofta att “jag hinner inte med att träna” – men vänder man på det och säger “jag prioriterar inte mig själv och mitt eget mående” om exakt samma sak låter det ju helt befängt. hahaha. kram K

Kommentarer stängda