Tips på nyttig och god frukost

Frukosten är en viktig måltid  för mig och jag är alltid på jakt efter nyttig och god inspiration att variera mig med.
Så idag tycker jag det passar utmärkt att dela med mig av mina frukostfavoriter för att i min tur inspirera dig till en härlig morgonstund och bra start på dagen.

Jag börjar alltid alla morgnar med varmt citronvatten en stund innan jag äter. Det rensar kroppen och är gott.
Vissa dagar äter jag overnight-oat med en skvätt mandelmjölk och bär eller frukt. Receptet fann jag hos bästa Malin Persson men justerade lite efter vad jag själv hade i skåpen här hemma. Jag brukar göra en rejäl laddning som står i kylskåpet färdigt och klart varje morgon. Jag går lite på känns en nedan är nog ungefärliga proportioner.

4dl fiberhavregryn
1dl riven kokos
1 dl solrosfrön
0,5 dl  linfrön
0,5 dl russin
1 nypa salt
Smaksätt med mald kanel, kardemumma och muskotnöt

Blanda detta i en bunke och täck blandningen med havremjölk eller mandelmjölk. Rör runt och ställ i kylskåp över natten.

Andra dagar brukar jag äta naturell yoghurt med egen granola. Här höftar jag friskt och det funkar alltid.

Sätt ugnen på 200 grader och täck en form med bakplåtspapper. Häll över nästan ett helt paket fiberhavregryn och töm sedan skåpet på frön och nötter. Jag har nästan alltid hela mandlar, solrosfrön, linfrö och pumpafrön i. Blanda detta och klicka över flera rejäla matskedar med kokosfett innan du ringlar honung över hela formen. En nypa salt också. Ställ i ugnen och låt detta rostas. Rör om då och då så att fettet och honungen blandas ut i granolan. Man får passa lite så det inte bränns vid. När du känner att det börjar bli klart så strör du en påse riven kokos över och rostar det ett par minuter i slutet. Det bränns vid fort så det här får man ha lite koll. S

Låt sedan granolan svalna innan du blandar runt igen och häller i burkar. Kanske att grannen kan få en burk också?

Min nya favorit. En bowl av massa goda bär och frukt.
Jag mixar frysta bär ihop med chiafrön och vatten eller kokosvatten. Detta får gärna svälla lite och bli rumstempererat innan jag häller över det i en skål och dekorerar med det jag har i fruktskål och i skafferiet. Här blev det jordgubbar, nektarin, banan, kokos, mandlar och linfrön. Alltså detta är supergott!!
Och väldigt vackert. Inte sant?

Ok. Sista tipset. Det här är verkligen inte gott. Fy bubblan. Jag blandar vatten med Chlorellapulver. Måste ha lite citron i också för annars är det lite jobbigt att få ner. Men man vänjer sig. Och så dricker jag Matcha-te.

Chlorellan är bra på en mängd sätt, den förstärker och stimulerar immunförsvaret bland annat. Men den gör så mycket mer:

•  Avgiftar kroppen genom att avlägsna tungmetaller
•  Bistår tarmsystemet och förbättrar matsmältningsfunktionen
•  Underlättar läkningen av sår, magsår och skadade vävnader
•  Fördröjer åldrandet och främjar möjligheten till ett långt och hälsosamt liv
•  Skyddar från skadliga fria radikaler som skadar cellerna och kan ge upphov till cancer och andra sjukdomar
•  Förbättrar problem med blodsocker
•  Eliminerar eller minskar dålig andedräkt
•  Förser hjärtvävnader med järn

Matcha innehåller koffein, dock inte lika mycket som kaffe. Man får en mer balanserad energiknuff som sannolikt beror på att matcha är  rikt på aminosyran L-theanin, som är stressdämpande och rogivande. Matcha är ett finmalt grönt te där hela bladen från busken pulveriserats. Innan skörd har bladen skyddats från solljus, vilket ökar klorofyllnivåerna och då också näringsinnehållet.  Matcha är verkligen super-antioxidant.

På helgerna brukar jag lyxa till det med någon ost och något gott levain. Kanske en croissant också. Så gott!

 

Vind i Varberg

Surfarna jublar. Det är blåser som tusan i Varberg.

En annan vindig dag var Miranda och jag nere vid bryggan och åt frukost.

Vi hade med oss Boris, en bukett lupiner, goda mackor och kaffe.

Hahaha, shit vad Mir var modig. Hon hällde ut havet ur sina rosa små sneakers efteråt.

Och klänningen var dyngsur minst sagt. Älskar verkligen vädrets makter och njuter för fulla muggar av att vara vid havet när vinden piskar och vågorna kastar sig upp över klipporna.

Hoppas du haft en härlig midsommarhelg.

Nu blommar rosorna

Vi ramlar mjukt in i midsommardagen. En solig dag på västkusten med löften om surf till kvällen.
Jag har inte så svåra val. Barnen är utspridda bland vänner och min man cyklar några mil.
Funderar på en löprunda. Eller en promenad med Boris över Hästhaga… där är ju så vackert.
Eller jobba ikapp en stund. Kanske kolla på en serie eller bara lägga mig raklång på gräsmattan under äppelträdet en stund.

Innan vi splittrades åt vi midsommarfrukost tillsammans.

Det är så mysigt att ligga kvar i dagbädden med Boris och dricka påtår på kaffet.

Jag är helt besatt av allt som slår ut i trädgården just nu. Nu blommar nästan alla mina rosor och pionen har redan blommat över. Violrutan slog ut igår.

Och Igor plockade hem ett helt fång schersmin som ger en sötaktig smultrondoft till hela köket. Bästa tiden på året!

Det är många som frågat i mina Instastories vart mina röda shorts är ifrån. Visst är de fina?!
Har dem på mig nästan varje dag. Har en liten röd top till också och känner mig både relaxed och superfin i dem. Både ljusblå tröja och shorts är från bästa Wacay.

Ok. Det blir nog en kaffe till och en lat stund i trädgården innan jag tar en tur med hunden.

Någon surf blir det dessvärre inte för mig idag eftersom jag inte får vara i havet med mina nya tatueringar. Men Igor och  jag kan stå på land och heja på mellanbror och min man i vattnet.

Vad tror du denna ros heter förresten? Är det en ”Grand Award”?

Fin dag till dig nu.

Glad Midsommar

Jag skulle vilja hälsa alla ni som kikar in idag en riktigt härlig Midsommar! Hoppas den blir mjuk och att Du firar med bubblande skratt, färskpotatis och jordgubbar,

Och mängder av blommor såklart. Den här buketten plockade Johanna Bradford på Strömma för ett par år sedan.
Så vacker!

Sedan band hon en midsommarkrans såklart.
Nu ska jag äta frukost i solig trädgård med familjen och sedan ska vi också binda oss var sin krans. Jag tror jag ska ha en med stora röda rosor.

Önskar dig en fin dag!

PÅ middag med Artilleriet

Idag sitter jag på ett tåg som susar igenom Sommarsverige. Är på väg upp till Stockholm för ett möte med Elledecoration och det känns fint att träffa mina säljare där innan många går på semester.

Idag vaknade jag här i i sängen på Hôtel Eggers. Var på en trevlig middag igår i Göteborg och beslutade mig för att bo över då jag ändå skulle vidare med tåg tidigt idag.

Så himla fint! Älskar färgvalen här.  Vi bodde faktiskt över på Eggers i helgen också. Då med familjen och våra grannar. Vi skulle besöka Liseberg och gjorde en minisemester med tåg, hotellövernattning och middag. Supermysigt!

Så spännande för barnen att bo på hotell. Alla roliga korridorer, middag på restaurang, frukostbuffé samt att hänga på rummet med film, godispåse och vänner.

Det var en snabb visit för mig detta dygn. Somnade som en stock då jag kom till rummet och uppe med tuppen igen.

Igår var jag med Jennie en sväng runt i Göteborg. Vi hann med att både tatuera oss, äta god och sen lunch samt ett besök på Artilleriet the Kitchen. Jag hade bestämt mig för att belöna mig för ett mål jag uppnådde förra veckan.

Men mer om mitt mål, vad som ligger i påsen och tatueringen en annan dag.

För Johanna Bradford och jag skulle ju på sommarmiddag hos Artilleriet igår också. Vi hade med oss ett stort fång pioner som matchade Johanna och deras fasad utmärkt.

Här blev vi bjudna på helt fantastisk vietnamesisk mat från restaurang Vi viet i Vasastan. Missa inte detta ställe om du är i Göteborg. Gott som tusan!

Vi fick också en fin presentation om ”Studio Kitchen” , som Artilleriet numer säljer, från Frama Copenhagen. Ett mobilt kök som verkligen är superfint! Passar perfekt i ett fritidshus tänker jag. Eller i en studio.

Jag hade arkitekten Mattias Gunneflo till bordet och det var riktigt intressant och roligt att prata om varandras branscher. Han visade ett av husen han ritat och jag bara:
”Va! Är det du som ritat det? Det är ju såååå himla coolt!” Har sett det bland flera bloggar och magasin. Hurra för Mattias.

Och hurra för Artilleriet som  jobbar på en superinspirerande bok. Allt jag fick höra om det lät så spännande och äkta. Vill verkligen lägga vantarna på boken när den lanseras. Det är Fanny Hansson som jag delade fotokurs med i Barcelona förra sommaren, som är fotograf. Hon är bäst! Lyllos Artilleriet som har henne.

De tjusiga pionerna passade perfekt bland alla väldoftande och snygga flaskor och burkar.
Innan vi bröt upp från middagen och ett trevligt mingel drog igång inne i butiken och på gården hann vi gå bordet runt för en liten presentation av alla. Så spännande och roligt att ta del av. Så roligt att blanda upp gästerna på detta sätt, nätverka och utbyta erfarenheter. Varmt tack Artilleriet!

Sedan blev det sommarfest med mängder av varma kramar bland branschfolk. Kul!

Vi smet upp på kontoret med Malin som jobbar hos Artilleriet för att kika på ytterligare ett kök från Frama.
En ny girlcrush!
Lyllos de som får träffa henne varje dag. Johanna tipsade mig om att börja följa Malin på Instagram och det har verkligen varit en humörhöjare att sitta och scrolla i hennes feed under tågresan.

Det blev dags för Johanna och mig att bryta upp och vinka hejdå.
Kommer strax tillbaka. Älskar verkligen kvarteren runt Magasinsgatan, butikerna och restaurangerna runt om.

Johanna tog sin fina gröna och rullade hem i skymningen och jag stoppade in Alex och Sigge i mina öron och promenerade parkvägen hem till hotellet på Drottningtorget. Älskar Göteborg!