Finns inget som är så helande som någon timma i en tyst skog. Eller en stund vid havet. Att ta sig ut i naturen på lediga dagar står alltid högst upp på min prioriteringslista.

Idag fick vi dock inte med barnen då de var upptagna med annat men det var mysigt att ta en tur till skogen på tu man hand, min man och jag.

Boris var med såklart. Kaffe, kokt ägg och lussebullar också.

Vi skulle plocka med oss granris att binda runt vår entré och klev rakt in i en grön sagovärld.
(Obs. Ska du plocka granris från träd så behöver du be om lov hos markägaren först. )

Så mysigt med all mjuk mossa. Och vad tyst det blir. En rofylld stund precis när vi behövde det som mest.

Blir så arg på mig själv då min önskan egentligen var att bromsa i december och jobba mindre. Nu visar det sig att jag inte var riktigt realistisk i mina planer då jag redan bokat in både det ena och det andra samtidigt som jag har deadlines och vår starkaste månad hos FGL. Gäller att bromsa och njuta i mellanrummen. Och mitt i allt också förresten.
Tur att alla utmaningar är roliga och utvecklande.

Men ett tu så är ledigheten här. Kanske att vi drar norr ut över julhelgen, plockar in en gran i fjällstugan och ger oss ut i längdskidspåret. Kan faktiskt inte tänka mig en mer rofylld jul än det just nu.

Där kan Boris springa fritt, telefonerna får vila lite mer än vanligt, familjespelen dras fram och man går bara runt och dräller i raggsockar och långkalsonger dagarna igenom.

Så får det bli.
Nu ska vi sjunka ner i soffan tillsammans med en mysig film.

Hoppas du haft en mysig helg och en mjuk 2a advent.

 

Kommentarer till “Söndagen i skogen

  1. Hejsan. så härligt med skogspromenad. tänk dock på att man inte får plocka granris från levande träd (om man inte har markägarens tillstånd). det är enligt allemansrätten. skriv gärna ut ett förtydligande så att inte läsare tror att det är tillåtet. för jag tolkade det du skrev att ni plockar färskt granris. jag kan ju ha läst in för mycket dock. men jag ville skriva en påminnelse. fridens liljor / e

  2. Va fin skogsutflykt! Naturen är verkligen helande! Ta nu hand om dig och se till att ta pauser ❤️ Du är stor inspiration! Kram från Nike

Kommentarer stängda