karin_Kristin_Lagerqvist-4

Jag har precis tillbringat några dagar tillsammans med min vän Karin i fjällen. Egentligen är nog Karin min mans vän från början, tror de lärde känna varandra genom arbetet då Karin jobbar med ledarskapsfrågor och sitter i styrelsen på hans jobb. Numera umgås våra familjer flera gånger per år och jag och Karin träffas då och då. Både på vattnet och i skidspåret. Båda älskar att kombinera vänskap med rörelse i naturen. Karin är så himla klok och genuin. Världens bästa bollplank och även fast vi är otroligt olika så passar vi strålande ihop och har väldigt fina samtal.
Hon har faktiskt liknande egenskaper jag finner hos min man – trygg, sympatisk, lojal, nyfiken, positiv, rolig, generös och kan mycket om allt. Kanske därför jag trivs så himla bra i hennes sällskap och stolt över att få vara hennes vän.

Vad äter du helst?
Jag äter nästan allt och njuter av mat som är lagad med omtanke. Det behöver inte vara krångligt, fina råvaror får gärna tala för sig själva. Jag tycker att sammanhanget är lika viktig som maten, när man samlas med familjen, med vännerna eller när man upplever något tillsammans på en resa smakar mat som bäst.

Ok, vad äter du inte? 
Jag har svårt att lära mig äta inälvsmat. Jag är gift med en jägare och vi äter nästan bara egenskjutet viltkött. På höstarna händer det att det kommer hem ett älghjärta eller lever, det avstår jag fortfarande helst från.

karin_Kristin_Lagerqvist-5

Vad brinner du för?
Att växa och utvecklas tillsammans och med hjälp av varandra.

Vart reser du helst och varför?
En resa ska helst vara aktiv, gärna skidor, surf eller vandring. Skidresorna är de viktigaste för mig, jag började åka skidor när jag bara var några år gammal på grusgången framför huset och ända sedan dess har det varit ett av de bästa sätten att umgås med mina nära och kära. Sedan några år reser jag gärna till Alagna i Italien tillsammans med familjen eller med tjejkompisarna.  Alagna är en liten anspråkslös by där det finns magiskt bra offpist-åkning. När det är sämre väder eller snön inte är optimal håller vi till i pisterna i skidområdets tre dalar. Fina dagar kan vi gå på stighudar mot någon dal där man hittar orörd snö i alpernas mäktiga natur och stillhet. De små mysiga restaurangerna och den italienska maten kan man njuta av vilket väder det än är.

Vad läser du?
Jag blandar skönlitteratur med böcker som inspirerar mig för mitt jobb. Just nu ligger Percy Barneviks ”Jag vill förändra världen” bredvid sängen tillsammans med ”Ljuset vi inte ser” av Anthony Doerr och en bok om ledningsgrupper.

Vad lyssnar du på?
Det är alltid musik på när familjen är hemma och de andra tävlar om att välja musik. Jag är medlyssnare och gillar det mesta men det är sällan jag som väljer musiken. När jag är ensam väljer jag oftare en pod eller bara tystnaden.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Försök utmana dig själv när du får möjlighet, det kan handla om något fysiskt eller något på jobbet som du inte riktigt vet om du klarar av. Man fixar mer än vad man tror och att våga och lyckas med något man inte var säker på att man skulle klara ger en grym kick. Ibland misslyckas man men då har man i alla fall vågat och förmodligen lärt sig något på kuppen.

En viktig rutin för dig?
Jag försöker träna och röra på mig på olika sätt så ofta jag kan och jag passar på när jag reser i jobbet.

karin_Kristin_Lagerqvist-3

Du jobbar med ledarskapsfrågor. Vad ser du som den viktigaste egenskapen hos en bra ledare?
Att vara en god lyssnare är något av det viktigaste för en ledare, hur bra man än är på att lyssna kan man alltid bli bättre.
Det är först när du lyssnar in och förstår andra människors drivkrafter som du kan motivera och leda dem. En god ledare måste också känna sig själv, känna till sina egna styrkor och tillkortakommanden och nyttja dem för att leda andra.

En skön insikt när det gäller ledarskap är att man utvecklas som ledare genom hela livet och det är ju fantastiskt, att man alltid kan lära genom sina erfarenheter och bli bättre.

Kan du beskriva hur din drömdag i Varberg ser ut sommartid?
Jag börjar gärna dagen med ett par timmar surf innan frukost. Sedan fyller vi dagen med vad som faller oss in tillsammans med familjen och vänner mest sannolikt nära eller på havet.

Tusen tack Karin! Vid nästa resa tillsammans tar vi med brädorna för surf.