Vilken otroligt vacker helg vi har haft här på västkusten!
Vi har haft härligt trädgårdsliv med både fika och lunch utomhus. Jag har dessutom hunnit med både det ena och andra i växthuset. Ska absolut visa. Fast en annan dag. För idag är det ju Söndagsintervjun.
Och denna söndagen är det ingen mindre än en av Sveriges absolut mest uppskattade bloggare – Underbara Clara.
Eller Clara Lidström som hon heter. Jag har följt henne ända sedan jag ramlade in i den här digitala världen. Hon har alltid varit en stor förebild och hennes skarpa tankar och reflektioner har jag riktigt stor behållning av. Jag följer numer både podd, blogg och Instagram med stort nöje och maxat intresse. Håll tillgodo – veckans Söndagsintervju med Underbara Clara.

Vad äter du helst?
Ekologiskt först och främst. Rätterna jag älskar är palt, torkat renkött och sushi. Men det blir mycket griskött och rotsaker hemma hos oss eftersom vi odlar för självförsörjning och har egna djur.

Ok, vad äter du inte?
Jag äter typ allt. Men köper inte kyckling eller kött annat än från små granngårdar där jag vet att djuren har det bra.

Vad brinner du för?
Jag brinner för att inspirera människor. Väcka en ny tanke de aldrig tänkt förut, visa bilder på något vackert som ger dem lite energi eller skriva något som gör dem förbannade. Och så brinner jag för miljön.

Vart reser du helst och varför?
Helst reser jag till någon av alla hålor i norrland med ändelsen -träsk. Glommersträsk, Stenträsk, Kalvträsk. Där har jag mina släktingar och där kan jag släppa all oro och stress och bara vila. Annars tycker jag att Höga Kusten är fantastiskt. Trysunda kan vara Sveriges vackraste ö. Och så har jag en förälskelse i Zambia sedan jag var där i vintras och hälsade på våra producenter, de kvinnor som stickar ekologiska gosedjur till Yawama of Sweden.

Vad läser du?
Allt jag kommer över. Dagstidningen, på schampoflaskan, på baksidan av mjölkpaketet. Det är nästan som en störning. Men ska jag läsa för nöjes skull läser jag gärna om gamla klassiker jag läst sedan jag var i tonåren – typ Jane Austens samlade verk. Det gör inget att jag kan handlingen utan och innan. Det är inte handlingen som är viktig – utan att få umgås med mina favoritkaraktärer. Tycker också om att läsa sådan dära säljiga amerikanska entreprenörsböcker. De ger mig otippat mycket inspiration.

Vad lyssnar du på?
På P1 och podcasts. Favoritpoddar är Det Politiska Spelet, USA valpodden, Filters podcast, Filip och Fredrik och såklart min egen pod En Underbar Pod som jag gör tillsammans med Erica Dahlgren

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Jag vill tipsa om att flyta. Åk till en lugn bassäng och ligg på rygg med fötterna på kanten och kroppen i vattnet och sänk ner öronen under ytan och fyll dem med vatten. Och flyt. Det är en väldigt bra meditation jag gärna ägnar mig åt. Annars vill jag tips om att samarbeta. Det finns så många talangfulla grymma kvinnor – teama ihop dig. Själv åstadkommer man väldigt lite – men tillsammans kan man göra storverk! Du har någon att dela motgångarna med och någon som är precis lika glad för medgångarna.

En viktig rutin för dig?
Läsa morgontidningen och dricka kaffe i lugn och ro. Gärna ha ett morgontrött barn i famnen som för en gångs skull sitter stilla så man kan gosa ordentligt.

Jag har följt din blogg i en evighet och ser dig som en stor förebild i branschen. Du har gjort en fantastiskt inspirerande karriär som bloggare. Alla jobb har en framsida och en baksida, kan du berätta lite om vad som är positivt och negativt med ditt jobb?

Tack kära du och detsamma! Det negativa med mitt jobb är att man är ganska sårbar. När man delar med sig av sitt liv öppnar man också upp för kritik. Från folk man själv inte vet ett dugg om. Det kan vara en svår balansgång. Men i övrigt tycker jag att jag har världens roligaste och mest privilegierade tillvaro. Jag skulle inte vilja byta ut den mot någonting annat. Ibland har det känts lite ensamt förstås – när jag saknar kollegor. Men idag har jag faktiskt kollegor! Och jag har valt dem helt själv. Även om vi inte sitter tillsammans varje dag pratar och bollar vi ständigt och strävar mot samma mål.

Slutligen – Du har precis släppt en klädkollektion ihop med Annakarin Nyberg och din syster Anna Lidström. Underbara klänningar!
Berätta gärna om vad som fick er att starta detta projekt och om era mål och drömmar inför framtiden? 

Förra vintern var jag på den absoluta botten. Som allra mest utmattad och utan inspiration. Annakarin som jag arbetat med under flera år befann sig i samma sits. Efter en cancerdiagnos hade hon plötsligt bara ett bröst och gick i väntan på operation. Vi har alltid haft tusen idéer och projekt på gång och men just då tyckte vi båda att framtiden verkade mörk och att vi mest bara ägnade vår tid åt tråkiga saker. Men vi bestämde oss för att försöka vända den där känslan och skapa ett nytt spännande projekt – där vi kunde fokusera framåt.  Så vi tog tag i en gammal dröm om att skapa den typ av kläder vi själva vill bära. Färgstarka plagg som tar för sig. Figursmickrande klänningar av god kvalitet, producerade under schyssta förhållanden. Så då gjorde vi det! Drömmen för framtiden är att Miss Clarity ska växa sig stort – det är så fantastiska att få vara med och skapa någonting av det som till en början var ingenting.

Tusen tack Clara!

Följ Clara’s blogg här.