surfkurs_Kristin_lagerqvist-9563

Under en vecka har vi bokat in oss på ett Surf- & Yoga Retreat som drivs utav de två svenskarna Petter och Linn. I tidigare inlägg denna vecka har Du fått följa brottstycken av vår vardag här.
Nu tänkte jag berätta lite om hur Surf- & Yogaklasserna ser ut.

Vi är 16 stycken som bor i Sunshinestories kolonialvilla samtidigt under en veckas tid. Här blir vi serverade frukost, lunch och middag varje dag förutom de dagar Petter och Linn tar ut oss till sina favoritställen på ön.

Varje dag börjar klockan 06 med yoga. Då har solen inte gått upp än utan den gör det under tiden vi har ett ganska tufft yogapass. Härligt att komma igång i kroppen innan frukost och surf tycker jag.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9194

 Jonas och jag turas om med att vara med på yogan och sedan väcker vi barnen och äter frukost vid klockan 07.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9193

När klockan är 08 är det dags för oss att bege oss från Sunshinestories och flera tuk-tuks packas med brädor och peppade gäster.
Vi har haft tre till fyra instruktörer med oss vid varje tillfälle.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9236 surfkurs_Kristin_lagerqvist-9240 surfkurs_Kristin_lagerqvist-9256

Instruktörerna vet alltid vart det är bra surf och tar oss till den stranden som passar oss bäst.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9257

Vi har några som är riktigt duktiga i gruppen och några som är mer nybörjare. Vågorna på stränderna de har valt har passat båda grupperna då vi har befunnit oss olika djupt ut i vattnet. Otto har varit med varje dag och surfat. Han har verkligen gjort bra ifrån sig och är helt grym på brädan.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9258

Varje dag görs en videoanalys av alla deltagarnas utveckling. Under tre timmar filmas vi med två olika kameror från strandkanten.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9260

Vi föräldrar har som sagt turats om att vara på stranden med Igor och det har verkligen varit en fröjd det med. Då har man dessutom haft nöjet att heja på alla duktiga deltagare i vattnet och se dem ta våg efter våg under hurrarop och tummen upp. Vi har verkligen blivit en skön och sammansvetsad grupp.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9274

Invånarna på Sri Lanka är verkligen hjälpsamma och snälla. Denna gulliga fiskaren köpte vi snäckor av längs strandkanten. Han hade fridykt 25 meter efter dem och de var superfina! Mer bilder kommer….

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9708

En annan dag. En annan strand. En annan våg.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9712

Nick Holmgren var headteacher över gruppen. En svensk/australiensk kille med hjärtat på rätta stället som verkligen brann för surfing. Sjukt pedagogisk och enormt peppande. Vi kände oss supertrygga i hans närvaro. Här visar Nick hur vågorna bryter just på denna strand och vart vi ska paddla ut..

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9714surfkurs_Kristin_lagerqvist-9720

Killarna letade efter krabbor. Nick filmade.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9719

Och jag latade mig med en bok på stranden medan de andra jagade vågor i vattnet.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9202

Vid klockan elva är alla helt slut och går upp till stranden för att dricka varsin kokosnöt och diskutera hur det gick i vattnet. Efter det åker vi hem till villan och blir serverade världens godaste Rice & Curry till lunch. Papadamchipsen är magiskt goda. En av kvällarna har vi till och med deltagit i en matlagningskurs i hur man tillagar dessa delikatesser så en och annan skills tar vi med oss hem faktiskt.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9295

Efter lunch har vi fri tid och då kan man gå ut till kontoret vid entrén och kika på videanalysen gemensamt med Nick. Han ger då feedback på dagens åk och jag kan ju säga att ens egen bild av sig själv ligger ganska långt ifrån verkligheten i början. Fast så himla bra att se det så här. Man lär sig otroligt mycket och jag tror inte det är någon av oss som inte känner oss sjukt nöjda med våra ansträngningar och utvecklingar under veckan.

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9696

Vid klockan 16 brukar det vara yoga eller meditation med Becks. Jättehärligt! Jag har nästan somnat under savasana flera gånger…

surfkurs_Kristin_lagerqvist-9204

Innan eller efter middagen som serveras klockan 19.30 så brukar vi ha lite teori. Då går vi igenom både det ena och andra och detta har verkligen varit lärorikt och viktigt tycker jag.

linn o petter_Kristin_lagerqvist-9411

Och precis nu, när jag sitter och skriver detta inlägg på verandan och klunkar i mig en kall öl så räcker Nick mig ett usb-minne med en sammanfattning av hela familjens surf denna veckan till detta soundtrack. Så jäkla fint!

Shit vilken fin vecka! Tusen tack till världens finaste team på Sunshinestories.

Jag har naturligtvis hur mycket som helst att berätta men inlägget blir ju superlångt. Har du några frågor så kan du ställa dem i kommentarsfältet här så svarar jag eller så ber jag Petter eller Linn göra det.