answers_Kristin_lagerqvist-1081

Hej. Nu har jag svarat på alla frågor i inlägget “Frågestund” som jag publicerade förra veckan.

Tack för engagemanget!
Många frågor gällde min kamerautrustning och hur jag redigerar mina foton. Så därför har jag börjat jobba på ett inlägg gällande detta och det bör dyka upp någon gång denna vecka.

answers_Kristin_lagerqvist-

Denna fråga fick jag av Johanna på Instagram och jag bestämde mig för att svara den här på bloggen.

“Hoppas det går bra att fråga här? Kom inte in i kommentarsfunktion på bloggen. Hejsan! Johanna heter jag och har följt dig i ganska många år nu och ditt bildspråk är underbart många gånger har jag undrat hur du hinner/orkar med att dokumentera “allt”? Men jag är mest nyfiken på vad du arbetar med för objektiv ? Fasta eller zoomar? Jag köpte min första fullformat i dagarna och är helt såld på kvalitén. Har ett fast 50mm men funderar på att komplettera men vet inte om en fast 35mm eller en normalzoom är det bästa alternativet då jag brinner för inredningsfoto? Fortsätt gör det du gör, du gör det så bra.”

hej Johanna! Tack för fina ord.
För mig är fotandet en naturlig del av min vardag och det blir aldrig jobbigt eller svårt att plocka fram kameran. Jag behöver aldrig tänka på vad jag ska dokumentera utan det bara infinner sig en lust och det är där jag känner mig som mest kreativ och lugn i sinnet.  Jag känner heller inte att jag måste dokumentera allt jag gör och det är också skönt.

Jag jobbar också med en systemkamera och använder faktiskt bara fasta objektiv just nu. Jag har ett 35mm 1.4 som jag använder dagligen i både inredningsfoto och för “close up”. Sedan har jag ett 50mm 1.2 för porträtt och fina “stilleben”.

Mer om min fotoutrustning och hur jag redigerar kommer i separat inlägg. Ha en fin dag nu!