Trädgården klockan tio om kvällarna. Jag smyger runt och plockar buketter, noppar av överblommade blommor i endast linne med Boris vid min sida. Han äter upp alla mina tomater i växthuset men blir förlåten på några minuter.

Dahliorna har fått ordentlig fart och växer sig större än vad jag räknat med. Jag har haft mitt andra möte med min coach och trycket över bröstet har lättat något. Jag har insett att jag har en bakgrund jag måste bearbeta på djupet för att bli fri och jag ska göra mitt bästa för att släppa in och hjälpa mig själv framåt.

På målsättningarna i mitt dokument står det:
Jag känner mig fri från ångest.
Jag kan stå kvar i min förmåga och jag kan välja vad jag tar emot.
Jag ser vilka problem som är mina.
Jag känner mig tillräcklig i mina behov och andras.
Jag är närvarande i stunden med andra människor.
Jag har tillit till mej själv.

Det är svårt. Jag känner mig dålig och otillräcklig stundtals. Lite för ofta. Men vet egentligen att jag duger. Jag vill bli bättre på att må bra och vara i stunden.

Har du lyssnat på David Eberhard på Sommar i P1 än? Eller Christer Olsson i Framgångspodden?

Några säger att värmen och sommaren stannar till september.  Jag kan inte tro att det är sant och dyker rakt ner under ytan vid min brygga och håller andan så länge jag kan. Livet är bra vackert. Speciellt på sommaren.

Tänker på vad Johanna skrev för några dagar sedan :
“Och så förstår jag för första gången någonsin vad min mamma menat när hon sagt att de som har för städat hemma försöker i själva verket städa bort något annat.”

Jag städar då det gör ont. Fixar högar, plockar undan och dammsugar som en galenpanna. Fast det är alltid kaos i skåpen, kylen, frysen & mina pappershögar… ha, någon måtta får det vara.

Den här senapsgula fann jag hos Röda Korset häromdagen. Nu är jag på jakt efter stråhattar som jag kan hänga i vårt utekök och så ska jag nog ringa och beställa en stor säck grus till utrymmet.

Solnedgång över trädgården. Som magi.

Ska du hitta på något skoj idag? Börjar semestern kanske?

Kommentarer till “Tankar i skymningen

 1. Tack för att du öppnar dig och delar med dig. Det sätter ord på känslor och tankar som jag har haft om mig själv, och fint att inte behöva känna sig ensam i det. Tack för att du inspirerar!

 2. Hej

  Älskar din blogg och dina magiska bilder. Jag har precis flytta till hus. Skulle vara väldigt inspirerande med ett inlägg om din trädgård. Vad du odlar för ngt och hur du har tänkt.=)

 3. Livet är så både och. Tack för att du visar upp det och uttrycker det så bra. Vi matas hela tiden med det vackra, vinnande, lyckade, godaste och det behöver vi i en viss mängd, men vi behöver ju såklart också jämvikten, det andra och förstå att alla kämpar vi med något.
  Idag regnar det i Örebro och det känns bara bra. Snart på väg till Österlen. Hurra för sommaren!!

 4. Hittar inte orden riktigt för detta.
  Bara att Du är så fin.
  Och så många fina tankar här bland
  kommentarerna också.
  En skymt av något så enormt och vackert
  till min första, sena morgonkaffe efter
  frustrerat städande, sorterande, plockande.

  varm kram,
  hannah

 5. Åh tack för att du delar dina tankar och känslor. Du är verkligen en förebild! Samtidigt blir jag så förvånad – du har din härliga familj, ditt underbara hus med trädgård – & har vågat öppna FGL med Miranda. Samtidigt går du på härliga bloggträffar som många drömmer om, och får åka på roliga äventyr & FÅ BETALT! Det är lätt att bygga upp en bild av hur fantastiskt du har det och att du konstant är lycklig – och då gräva ner sig själv. Som ngn annan skrev – missförstå mig rätt men det är härligt att få se dig ”mänsklig” med alla dina tankar. Du är min ”dagsdos pepp”. Jag ska ta hand om mina barn när deras pappa patrullerar stadens gator & torg 😉.

  Stor kram!

 6. Fick tag på ett Magasin Varberg idag när vi var på guidad tur på Ringhals. Satt och läste lite avundsjukt om Kustfolk. Imponerades IGEN av eran drivkraft och jäklar anamma. Önskade att jag hade lite av det och att den fantastiska rörelse/kraft (Varbergsanda) ni dragit igång fanns hos oss längre in i landet.
  Startade själv för 16 år sedan och känner numera mig trött, otillräcklig, omotiverad och att jag inte hänger med längre i den digitala ruschen som är.
  Misstolka mig rätt, men det är lite skönt att läsa dina ord! Jag kanske inte skall gräva ner mig utan ta tag i mig själv och min målsättning. Det är lätt att tro att alla andra har det så bra och det är så skönt att någon faktiskt skriver att det inte alltid är guld och gröna skogar.
  Jag önskar dig rikligt med mindfullness i sommar 💗🙏🏼💗

 7. Läs “I befintligt skick” (kolla adlibris) av Katja Lindert Bergsten och Kristoffer Pettersson. Bättre att försöka förstå sig på sig själv och sina mönster, lära sig bättre förstå sina känslor och vad de ger en för information och kunna ta hand om sig i alla våra känslor än att gå och önska bort dem.

  Kramar

 8. Hej Kristin! Har ungefär samma målsättningar bland mina anteckningar. Men just nu är jag stolt för att jag faktiskt har accepterat ångesten som kommer och går, att den just nu är en del av mig. Men jag låter den vara där, noterar den men försöker att inte värdera den eller mig när den kommer. Har lyssnat på David eberhard två gånger hittills för att jag verkligen tyckte att det hjälpte mig. Det var så givande och nu idag kan jag till och med vila i ångesten och känna att perioden jag går igenom nu verkligen är att leva. Tack för fint inlägg med stor igenkänning. Kram från en annan varbergare

 9. Vilken fantastisk trädgård ni har. En sån oas att vandra omkring i. Älskar sommarkvällarnas lugn.

  Åh vad viktigt det är att jobba med sig själv. Men också väldigt jobbigt. Gick själv i KBT i många år för att försöka få bukt med mina hälsoproblem och stora övervikt. Övervikten finns kvar och det stretar jag på med hela tiden, men jag fick en insikt i vad det är som gjort att jag hamnat där jag är. Men terapin fick mig att öppna ögonen för hur illa jag behandlat mig själv i alla år utan att reflektera över det. Jag har kommit en bit på vägen mot att acceptera mig själv som jag är, men det är hårt jobb.

  För mig är semestern över sedan två veckor tillbaka. Så jag ser fram emot en skön jobbsommar efter att ha varit på resande fot i nästan 6 veckor. Ha en fantastisk sommar!

 10. Jag börjar semestern och gick på fotvård. Så skönt!
  Att lära sig känna tillräcklig och bra kräver träning som jag tror pågår hela livet. Men vad tillfredsställande att märka när jag gjort framsteg😊

 11. Så fint du skriver! och sant, jag ska också känna mig tillräcklig och inse att jag duger precis som jag är!
  Ingen semester idag, jobbar en vecka till. Tänkte skriva tyvärr, men insåg att jag är väldigt glad att jag har ett jobb jag trivs med så jag strök det. Idag ska jag gå och träna, sen fixa hemma. I eftermiddag väntar fredagsmys med resten av familjen. H
  Ha en fin helg!
  kram

 12. Tack för allt du skriver, det är behagligt att läsa.
  Och bilderna, dom tycker jag om.
  Jag vill också plantera dahlior nu när jag ser hur det växer hos dig, får ta och kolla i plantskolan om de har några kvar åt mig. Min farfar var en riktig dahlianörd, med lite tur så har jag kanske ärvt någon väl dold gen.
  Helgen bjuder på stensättning för mig, det är en gång från altanen förbi rosorna som vill bli klar innan nästa födelsedagskalas om två veckor. Med bubbel till så är stensättning himla roligt. Som att lägga pussel och alla bitar passar hela tiden.

 13. Så fint Kristin <3 Jag städar också.. försöker skapa ordning i det inre genom det yttre och ibland funkar det ju faktiskt.
  Idag ska jag köpa en cykel är planen, om jag tycker om den jag ska provcykla vill säga. Skaffa mig lite mer rörelse och mer luft, med en blinkning till kvinnorna som satte sig på cyklar för 120 år sedan till allas förfäran, för att de ville vara fria. Stor kram

Kommentarer stängda