Nej men oj, jag borde verkligen förberett blogginlägg innan jag reste iväg till Frankrike.
Men det är säkert ingen överraskning för er att jag är tidsoptimist och trodde jag skulle hinna med det också väl?
Trist för både er och mig för även om jag vet att ni är många som tycker att jag ska pausa med inlägg då jag har mycket runt mig är jag ju snarare av slaget att det andra ska pausas så jag kan prioritera bloggen, hahaha… Det är det roligaste forumet jag vet. Låt mig visa er lite av jag pysslat med i huset de senaste dagarna.

Vi drog undan alla möbler i vardagsrummet för att måla rummet i ny kulör.

Här inne var det vita väggar och en vägg där ursprungsmålningar från 1850 är framskrapad.

Över den öppna spisen satt en rutig tapet som jag också anade bakom ett element. Så någon gång under 1900-talet så måste man tapetserat med den här. Vi rev ner den och skrapade ordentligt innan hela rummet först blev grundmålat och sedan blev penselmålat av kalkfärg.

Yes – taket fick samma kulör men jag lämnade faktiskt bården runt för jag tyckte den hade en spännande finish och var vacker när den var lite ruffig.

Jag ska visa er mer. Men visst är det fint med den här färgen som ger liv i väggen. Det är Lady Mineral från Jotun jag målat med och jag ska jobba med dem i höst så jag sparar lite på info om kulör och hur jag gick tillväga.

Älskar rummen i fil så här. Hur ljuset faller genom dem och hur energierna flödar.

Den stora hallen och korridoren blir som hjärtat i huset och här har jag planer på att bara måla taket ljusblått och rosetter som en bård runt om. Men jag vet inte… det är ju ett jättejobb såklart. Och här är säkert fyra meter i tak om inte mer.

Min kompis Marina provade en klänning  jag fått i gåva av @tjusigtblus – hon har sytt den av gamla lakan och den är så mjuk och vaker.

Påminner mig själv om åren som småbarnsmamma då jag sydde mössor till barnen av gamla t-shirts och sydde på bokstäver av blommiga tyger på dem. Jag gjorde också kjolar till mig själv av gamla mjuka lakan från 60-talet. Mysig tid i livet!

Nu hade jag nog inte haft tålamodet tyvärr, jag har ju inte ens rört min drejskiva i år.

Men jag har haft många andra projekt. Detta hus är ett av de roligaste!

Att vakna här innan soluppgång är magiskt.

Önskar er en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Vi har målat om och provat en klänning

  1. Åh järnsängen….har en likadan. Står den ute hela tiden där? Eller tar ni in den när ni åker?

    Vi letar hus i samma område som er och drömmer om att hitta ett liknande. Vad kostade erat?
    Vi vill också ha ett med en liten liten trädgård🥰☺️💛

    Kram Åse