Hur har det sett ut de senaste fem åren hos oss under julmånaden? Vi tar och tittar tycker jag. En av fördelarna med att ha blogg är ju att man kan gå in i arkivet och se vad man pysslat med…

2017 var vårt vardagsrum målat i blått och jag hade hängt upp en girlang runt burspråket. Detta fönster brukar jag alltid kunna dekorera lite mer för det får plats mer prylar på grund av djupet i fönstret.

2017 var Boris en liten grabb. Så gullig där vid granen. Inget rött pynt så långt ögat kan nå.

2018 börjar den röda kulören smyga sig in i pyntet och vi bakade tydligen något form av torn som pepparkakshus. Både apelsin- och pappersgirlang på väggen och loppisköpt adventsljusstake i fönstret.

Detta året serverade jag julfrukost på fina bordstabletter – undrar vart de är?! Måste leta. Misteln är på plats och några röda kulor tar för sig i granen.

Även barnen var juliga! Jag fotar inte mina barn för bloggen längre men för fyra år sedan kunde de ställa upp på ett foto – men lillebror ser ju måttligt road ut får man väl ändå säga…

Samlade och julklänning på! Var små killarna var. Mellanbror växte nyss om sin pappa i längd och tar bilen till skolan – lillebror har typ 42 i skor. Tiden går.
Här var jag blond och det hade jag ju varit i ungefär sex år bakåt. & de där röda skorna används fortfarande flitigt.

Klipp till julen 2019 – samma klänning och hund men nu brunett. Både grangirlang och katter fick hänga över dörröppningen och det ser ut som om vardagsrummet fortfarande är blått.

Det stora pyssliga bakåret hemma hos mig julen 2019. Hjorde till och med knäck.

2020 ser det ut som jag köpt ett pepparkakshus som vi snott ihop i rask takt. Köket är målat gult och det finns ett extra dis i mina bilder.

Granen har fått stjärnor och rummet är tapetserat.

Jag smög runt om mornarna med te och bok. De tidiga mornarna hade startat drygt ett år tidigare och jag hade några timmar för mig själv innan huset vaknade.

Åh – det här ser ut som julen 2021! Förra året verkar jag ha gått all in.

Men kors så mysig julfrukost. Gröt med inkokta körsbär och en namnad pepparkaka på varje plats. Både duk och tablett med en vacker amaryllis på bordet också.

Jag bar den här svarta klänningen med öppen rygg.

Den är verkligen vacker. Tror jag lånat ut den till en vän som skulle på gala så jag får hämta hem den och se om de åker på detta året.

Fast den här gamla frän Stine Goja är nog fortfarande min favorit! En lång brun i sammet.

Den har också en vacker rygg. Ja, vi får se. Har ju en hel månad på mig att både dekorera hemmet och klura på hur jag vill klä mig. Lägger ribban efter mitt humör och min energi. Kanske att vi plockar in en gran redan idag, tänder lite ljus, bakar en kaka och öppnar en flaska glögg – det är ju ändå första advent.

Önskar er en fin dag.

Kommentarer till “5 års jular – en återblick

Kommentarer stängda